Αυγολέμονο σως για κολοκυθάκια και ντολμαδάκια

chrysaugi
chrysaugi @cook_8477423
,

Θυμάστε μια παλιά διαφήμιση με κάτι κολοκυθάκια που στο σερβίρισμα έριχναν πυκνό και λαχταριστό το αυγολέμονο.... από εκεί εμπνεύστηκα τη συνταγή μου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την συνταγή την φτιάχνω σε όλα τα φαγητά που έχουν αυγολέμονο (κολοκυθάκια, ντολμαδάκια, γιουβαρλάκια κ.λ.π) γιατί του συζύγου μου δεν του αρέσει καθόλου ενώ εγώ τρελαίνομαι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
  1. το ζωμό από το φαγητό μας
  2. 3 λεμόνια το χυμό τους
  3. 3-4 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 3-4 κ.σούπας βούτυροφυτίνη ή μαργαρίνη ό,τι θέλετε)
  5. αλάτι
  6. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε τα αυγά σε 2 μπώλ (ασπράδια και κρόκους)

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια ΣΧΕΔΟΝ σε μαρέγκα.

  3. 3

    Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά και προσθέτουμε το λεμόνι και έπειτα απαλά απαλά τη μαρέγκα.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γοργά να μην μας καεί.

  5. 5

    Μόλις μυρίσει το αλεύρι ρίχνουμε σιγά σιγά τα 2/3 απο το ζεστό ζωμό του φαγητού μας μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  6. 6

    Το 1/3 το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά σε αργή ροή για να ζεστάνουμε καλά τα αυγά να μην μας κόψουνε, ανακατεύοντας συνεχώς.

  7. 7

    Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1 λεπτό περίπου.

  8. 8

    Αποσύρουμε απο τη φωτιά.

  9. 9

    Αλατοπιπερώνουμε λίγο και δοκιμάζουμε γιατί ο ζωμός έχει ήδη το αλατάκι του.

  10. 10

    Το σερβίρουμε πάνω από το φαγητό στο πιάτο μας.

Αντιδράσεις

Από

chrysaugi
chrysaugi @cook_8477423
στις
,