Αυγοψωμάκια χωρίς ψωμί

kati1979
kati1979 @cook_8498828

Ένας εύκολος και διαφορετικός τρόπος να κάνετα τα αυγά. Τη συνταγή, την είχα βρει σε ένα ξένο σαίτ, αλλα δε θυμάμαι ποιό ήταν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αποτέλεσμα είναι κάτι σε αυγοφέτες και ομολέτα, μπορείτε να τα συνδυάσετε σχεδόν με τα πάντα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 κομμάτια
  1. 3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  2. λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Χωρίζουμε τα αυγά.

  3. 3

    Στα ασπράδια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα.

  4. 4

    Στους κρόκους προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατέβουμε.

  5. 5

    Ανακατέβουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους αργά, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

  6. 6

    Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλήτικό χαρτί.

  7. 7

    Μοιράζουμε το μείγμα στο ταψί σε 6 μέρη, αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκωσουν αρκετά.

  8. 8

    Τα ψήνουμε στο φούρνο για 30'.

  9. 9

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν για μία ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

milko
milko @cook_8486766
Την εχω δει και εγω αυτη τη συνταγή (cloud bread) και τα εχω φτιάξει πολλές φορές, εκτος απο σάντουιτς γίνεται και βάση πιτσας.

Από

kati1979
kati1979 @cook_8498828
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα