Αυθεντικές βέλγικες βάφλες (waffles)
Αυθεντική συνταγή για βέλγικες βάφλες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή μου την έδωσε μια Βελγίδα φίλη μου. Μου είπε πως είναι η συνταγή που χρησιμοποιεί ο παππούς της στο εστιατόριο του.
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι
-
400 γρ. βούτυρο
-
300 γρ. ζάχαρη (το 1/3 μπορεί να αντικατασταθεί με ζάχαρη βανίλιας)
-
6 αυγά
-
1/2 κουταλάκι baking powder
-
1 κουτάλι σκόνη για κρέμα βανίλιας (vanilla pudding)
-
1 ξυλάκι βανίλιας
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνω το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέξτε να μην καεί, ή ξεπαγώνεται στο φούρνο μικροκυμάτων.
-
2
Σε μια κούπα προσθέτω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σκόνη βανίλιας, το αλάτι και το βούτυρο.
-
3
Κόβω το ξυλάκι της βανίλιας και προσθέτω τους σπόρους που βγάζω από μεσα, στο μείγμα.
-
4
Ανακατεύω πολύ καλά, (και με μίξερ αν έχετε).
-
5
Σπάζω ένα-ένα τα αυγά και τα προσθέτω στη ζύμη ανακατεύοντας καλά. Εδώ η ζύμη θα ξεκινήσει να πήζει περισσότερο.
-
6
Ανακατεύω περίπου για 1 λεπτό με το μίξερ.
-
7
Αφήνω στο ψυγείο για μια ώρα, και μετά το μείγμα είναι έτοιμο για ψήσιμο.
-
8
Μπορείτε να προσθέσετε ότι επιθυμείτε επάνω, αλλά και χωρίς επιπρόσθετα πάλι εύγευστο είναι από μόνο του.
Σχόλια (5)