Αυθεντική Bologneuse
Η αυθεντική, Ιταλική σάλτσα Bologneuse...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί ο χρόνος μαγειρέματος να σας φαίνεται υπερβολικός αλλά εκεί είναι το όλο μυστικό και η σαλτσούλα μας δένει υπέροχα!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο καρότο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
3/4 του κιλού μοσχαρίσιο κιμά
-
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
-
λίγη σάλτσα ντομάτας (κατά βούληση αλλά Λίγη)
-
νεράκι
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
-
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ
-
1,5 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Εγώ χρησιμοποιώ πένες γιατί κρατάνε καλύτερα τη σάλτσα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι με το καρότο χωρίς να μας λιώσουν πολύ.
-
2
Σε μια κατσαρόλα ρηχή και με μεγάλη διάμετρο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το καρότο
-
3
Και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί.
-
5
Προσθέτουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός του γάλακτος.
-
6
Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-
7
Χαμηλώνουμε πάρα πολύ τη φωτιά, σε κουζίνες που φτανουν ως το 9 στο 2.
-
8
Αφήνουμε να μαγειρευτεί σκεπασμένος για 2:30-3 ώρες. (εδώ είναι το μυστικό)
-
9
Οι παλιές Ιταλίδες 30 λεπτά πρίν σβήσουν εριχναν λίγο γάλα.
-
10
Ρίχνουμε τη σαλτσούλα στα ζυμαρικά μας και πασπαλίζουμε με γενναία ποσότητα παρμεζάνας ή πεκορίνο. Όμως και το δικό μας κεφαλοτύρι ταιριάζει απιστευτα!
Σχόλια (15)
Μήπως να να διορθωθεί η συνταγή?