Αυθεντική ιταλική γαριδομακαρονάδα
Στη συνταγή αυτή δείχνουμε τον τρόπο που φτιάχνεται η γαριδομακαρονάδα με την αυθεντική ιταλική σάλτσα μπισκ. Η οποία είναι η βάση για πολλά γκουρμέ φαγητά όπως και η αστακομακαρονάδα. Απαιτεί περισσότερο χρόνο από μία απλή σάλτσα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει 100%! Στο βίντεο δείχνουμε αναλυτικότατα βήμα-βήμα τη συνταγή και τα δύσκολα γίνονται εύκολα! Καλή επιτυχία!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία!
https://www.youtube.com/watch?v=r9nejzNhpWM
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε τις γαρίδες, βγάζουμε το εντεράκι και κρατάμε τα κεφάλια αφού από αυτά θα βγεί η σάλτσα μας.
-
2
Σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κεφάλια και ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα λαχανικά μας και τα σωτάρουμε για αρκετή ώρα.
-
3
Επειτα προσθέτουμε τον πελτέ και τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αμέσως σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Το αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε το νερό (λεπτομέρειες στο βίντεο αναλυτικότατα).
-
5
Οταν έχουν λιώσει τα υλικά μας, σουρώνουμε κρατώντας μόνο την σάλτσα μας.
-
6
Παράλληλα έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα έχουμε βγάλει 1 λεπτό πριν γίνουν αλ ντέντε.
-
7
Τις γαρίδες τις ρίχνουμε στο ζουμί τους να βράσουν (αφού το έχουμε στραγγίξει) όχι για πάνω από 3 λεπτά και τις αφαιρούμε από τη σάλτσα για να μην γίνουν "λάστιχο".
-
8
Ριχνουμε τα σπαγγέτι στη σάλτσα μας και βράζουν μαζί μέχρι να είναι έτοιμα.
-
9
Σερβίρουμε και... καλή όρεξη!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια