foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Αυτό το κοτόπουλο σουβλάκι με άρωμα Ινδίας μαρινάρεται σε πλούσια σάλτσα από γιαούρτι και ποικιλία εξωτικών μπαχαρικών και μυρωδικών.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κοτόπουλο ταντούρι μπορεί να φαγωθεί και την επομένη ως κρύο πιάτο, αφού τ' αρώματα του παραμένουν εξίσου έντονα. Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr. * Στο εμπόριο υπάρχει έτοιμο μείγμα tandoori masala που περιλαμβάνει τα πιο συνηθισμένα μπαχαρικά για ψήσιμο σε tandoor (όπως σκόρδο, τζίντζερ, κρεμμύδι, καυτερό πιπέρι) μεταξύ των οποίων και το garam masala. Γνωρίζω όμως ότι, επιλέγοντας έτοιμο μείγμα tandoori masala τα αρώματα δεν θα είναι τόσο έντονα κι ευδιάκριτα όσο με τα φρέσκα υλικά, γι’ αυτό και δεν το προτιμώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 μερίδες
  1. 8 μεγάλα έτοιμα σουβλάκια κοτόπουλου χωρίς μαρινάδα ή περασμένα στο σπίτι σε ξυλάκια (ζητώ από τον χασάπη να μου ετοιμάσει κομμάτια από μπούτι ή στήθος κοτόπουλου)
  2. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή κόλιανδρος (για γαρνιτούρα)
  3. Για την μαρινάδα
  4. χυμός από 1 γλυκολέμονο (lime)
  5. 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  6. 2 κ.γλ. πάπρικα
  7. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. 150 ml γιαούρτι στραγγιστό
  9. 150 ml γιαούρτι με 4% λιπαρά
  10. 1 κομμάτι (3 εκ.) φρέσκο τζίντζερ (ginger) τριμμένo
  11. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  12. 3/4 κ.γλ. garam masala* (έτοιμο μείγμα του εμπορίου με μπαχαρικά όπως κουρκουμάς, πιπέρι, γαρύφαλλο, κανέλα, κύμινο και κάρδαμο)
  13. 3/4 κ.γλ. κύμινο (σε σκόνη)
  14. 1/2 κ.γλ. chili (σε σκόνη)
  15. 1/4 κ.γλ. κουρκουμά (turmeric)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα pyrex (ή σε άλλο ευρύχωρο σκεύος/πιάτο) τοποθετώ τα σουβλάκια κοτόπουλου και τα χαράσσω ελαφρώς με ένα μαχαίρι για να δημιουργηθούν εγκοπές και να εισχωρήσει καλύτερα η μαρινάδα. Τοποθετώ όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.

  2. 2

    Ανακατεύω και περιχύνω την μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο.

  3. 3

    Ανακινώ να πάει η μαρινάδα παντού, κλείνω το καπάκι του pyrex και διατηρώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Αν επιθυμώ μπορώ να τα ετοιμάσω από την προηγουμένη και να τα αφήσω στην μαρινάδα μέχρι να τα ψήσω.

  4. 4

    Προθερμαίνω το grill του φούρνου και τοποθετώ τα σουβλάκια κοτόπουλου στην σχάρα.

  5. 5

    Ψήνω τα σουβλάκια κοτόπουλου για 8’ περίπου από κάθε πλευρά, γαρνίρω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και σερβίρω με ρύζι basmati.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

manoyla
manoyla @Xara1955
Πολύ ωραία συνταγή.Την ειχε κανει ο Πετρετζικης και την δοκίμασα. Αφράτο το κοτόπουλο δεν στεγνωνει με ωραια αρωματα.
Ευχαριστουμε .

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις