lenious
lenious @cook_8500568
Chaniá, Greece

Πρόκειται για μια γρήγορη και εύκολη ασιατική συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε το φαγητό οταν βάλετε την σόγια σος γιατί μπορεί να μην έχει την αλμυρότητα που θέλουμε και να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλάτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4 άτομα
  1. 4 φλυτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
  2. 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  3. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. 1 κ.γ. τζίντζερ
  5. 1 φλυτζάνι αρακά
  6. 1 φλυτζάνι καλαμπόκι
  7. αλατι
  8. πιπερι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το ρύζι μας σε νερό με λίγο αλάτι. Προσέχουμε να μην παραβραστεί.

  2. 2

    Μολις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε το 2 αυγα για ομελέτα με λιγο αλάτι πάλι.

  3. 3

    Σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γοκ βάζουμε 2 κουταλιές σησαμέλαιο και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ. Μόλις έχουν πάρει χρώμα βάζουμε μέσα το κοτόπουλο.

  4. 4

    Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μεχρι να πάρει χρώμα και ρίχνουμε το καλαμπόκι με τον αρακά και την σόγια σος.

  5. 5

    Σε 3-4 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και ψιλοκόβουμε και την ομελέτα μέσα στα υπόλοιπα υλικά.

  6. 6

    Το πιάτο μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο κόλιανδρο απο πάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

despinal
despinal @despinal
Χρησιμοποίησα τη συνταγή αυτή σαν βάση και έκανα μια παρόμοια. Παρέλειψα το κοτόπουλο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και έβαλα κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά, φασολάκια εκτός από τα λαχανικά που αναφέρονται. Επίσης δεν είχα κόλιανδρο, τζίντζερ και σησαμέλαιο τότε αλλά έβαλα κουρκουμά και ελαιόλαδο. Η παρασκευή της είναι πανεύκολη. Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω και θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή lenious.

Από

lenious
lenious @cook_8500568
στις
Chaniá, Greece