Αυθεντικό τηγανητό ρύζι
Πρόκειται για μια γρήγορη και εύκολη ασιατική συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε το φαγητό οταν βάλετε την σόγια σος γιατί μπορεί να μην έχει την αλμυρότητα που θέλουμε και να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλάτι.
Υλικά
-
4 φλυτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
-
300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 κ.γ. τζίντζερ
-
1 φλυτζάνι αρακά
-
1 φλυτζάνι καλαμπόκι
-
2 αυγά
-
3 κ.σ. σόγια σος
-
3 κ.σ. σησαμελαιο
-
λίγο κόλιανδρο
-
αλατι
-
πιπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι μας σε νερό με λίγο αλάτι. Προσέχουμε να μην παραβραστεί.
-
2
Μολις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε το 2 αυγα για ομελέτα με λιγο αλάτι πάλι.
-
3
Σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γοκ βάζουμε 2 κουταλιές σησαμέλαιο και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ. Μόλις έχουν πάρει χρώμα βάζουμε μέσα το κοτόπουλο.
-
4
Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μεχρι να πάρει χρώμα και ρίχνουμε το καλαμπόκι με τον αρακά και την σόγια σος.
-
5
Σε 3-4 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και ψιλοκόβουμε και την ομελέτα μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
-
6
Το πιάτο μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο κόλιανδρο απο πάνω.
Σχόλια (3)