κύρια φωτογραφία συνταγής Αυθεντικό χοιρινό γλυκόξυνο με ανανά
elenitsa1980
elenitsa1980 @cook_8460440
,Ελλάδα

Υπάρχουν πολλές συνταγές για γλυκόξυνο χοιρινό αλλά αυτή είναι μοναδική! Μία δοκιμή θα σας πείσει!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το φτιάξετε και με κομματάκια κοτόπουλου είναι εξίσου πάρα πολύ νόστιμο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 400 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 3 επί 3.
  2. 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
  3. 1 καρότο καθαρισμένο σε λεπτές ροδέλες
  4. 1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
  5. 2 φλυτζ. τσαγιού ανανάς σε κύβους
  6. 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
  7. 1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
  8. 3 κ.σ.σάλτσα σόγιας
  9. 1 κ.σ. πελτές
  10. 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  11. 3 κ.σ. ξύδι
  12. 2 κ.γ. κορν φλάουρ δαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
  13. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.

  2. 2

    Τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ (τις 4 κουτ.σουπ.).

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζ. λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  4. 4

    Βάζουμε το χοιρινό στο γουόκ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  5. 5

    Αφού τελειώσουμε με το χοιρινό χύνουμε το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο (τις 2 κ.σ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.

  7. 7

    Προσθέτουμε τις πιπεριες και αφήνουμε να σοταριστουν για 2-3 λεπτά ακόμα.

  8. 8

    Σε ενα μικρό μπολ ενώνουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ - νερού και το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και μαγειρέυουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

  9. 9

    Αν σωθούν τα υγρά προτού μαγειρευτούν προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.

  10. 10

    Στο τέλος, ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού ανακατέυουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.

  11. 11

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (45)

dcroula
dcroula @Roula1505
Μ\'αρέσει το γλυκόξινο χοιρινό.Σε προηγούμενη προσπάθεια πριν καιρό, απέτυχα.Θα προσπαθήσω πάλι και θα επιστρέψω για πιρουνάκια

Από

elenitsa1980
elenitsa1980 @cook_8460440
στις
,Ελλάδα
Με λένε Ελένη,είμαι 29 χρονών και φρεσκοπαντρεμένη!Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω και να δοκιμάζω καινουργιες συνταγές για αυτό και έγινα μέλος αυτής της υπέροχης παρέας.
Δες περισσότερα