κύρια φωτογραφία συνταγής Αυτό είναι γαλακτομπούρεκο
ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΑ
ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΑ @cook_8455827

Το ωραιότερο γαλακτομπούρεκο με την ιδιότητα η κρέμα όσες μέρες και αν περάσουν να παραμένει τόσο αφράτη όπως την πρώτη στιγμή!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την έχω πάρει πριν απο μερικά χρόνια όταν ο Γιαννης Γκελντης ήταν στον πρωινό καφέ. Είναι πανέυκολο και πάνω απ όλα η κρέμα λιώνει στο στόμα!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 24 φύλλα κρούστας (2 πακέτα)
  2. 1250   ml γάλα
  3. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  4. 1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο
  5. 125 γρ. κόρν φλάουρ
  6. 30 γρ. βανίλια
  7. το ξύσμα απο ενα πορτοκάλι και ενα λεμόνι
  8. Για το σιρόπι
  9. 3 κούπες ζάχαρη
  10. 3 και κάτι κούπες νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη πολύ καλά.

  2. 2

     Βάζουμε το γάλα να κάψει και ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα και αφού διαλύσουμε το κόρν φλάουρ με λίγο γάλα το ρίχνουμε και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Μολις πήξει κατευάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο (δεν το έχουμε λιώσει).

  5. 5

    Στρώνουμε τα 12 φύλλα περνώντας ενα - ενα με βούτυρο και ρίχνουμε την κρέμα. Συνεχίζουμε με τ άλλα 12 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.

  6. 6

    Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο και το ραντίζουμε με βούτυρο και νερό.

  7. 7

    Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 1 ώρα.

  8. 8

    Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 15 λεπτά.

  9. 9

    Μολις βγεί απο το φούρνο το σιροπιάζουμε και......απολαμβάνουμε!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

Από

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΑ
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα