Αυτό είναι γαλακτομπούρεκο
Το ωραιότερο γαλακτομπούρεκο με την ιδιότητα η κρέμα όσες μέρες και αν περάσουν να παραμένει τόσο αφράτη όπως την πρώτη στιγμή!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την έχω πάρει πριν απο μερικά χρόνια όταν ο Γιαννης Γκελντης ήταν στον πρωινό καφέ. Είναι πανέυκολο και πάνω απ όλα η κρέμα λιώνει στο στόμα!!!
Υλικά
-
24 φύλλα κρούστας (2 πακέτα)
-
1250 ml γάλα
-
8 αβγά
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο
-
125 γρ. κόρν φλάουρ
-
30 γρ. βανίλια
-
το ξύσμα απο ενα πορτοκάλι και ενα λεμόνι
-
Για το σιρόπι
-
3 κούπες ζάχαρη
-
3 και κάτι κούπες νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη πολύ καλά.
-
2
Βάζουμε το γάλα να κάψει και ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα και αφού διαλύσουμε το κόρν φλάουρ με λίγο γάλα το ρίχνουμε και ανακατεύουμε.
-
4
Μολις πήξει κατευάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο (δεν το έχουμε λιώσει).
-
5
Στρώνουμε τα 12 φύλλα περνώντας ενα - ενα με βούτυρο και ρίχνουμε την κρέμα. Συνεχίζουμε με τ άλλα 12 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
-
6
Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο και το ραντίζουμε με βούτυρο και νερό.
-
7
Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 1 ώρα.
-
8
Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 15 λεπτά.
-
9
Μολις βγεί απο το φούρνο το σιροπιάζουμε και......απολαμβάνουμε!!!
Σχόλια (29)