Αυτοσχέδια τούρτα
Πεντανόστιμη, γρήγορη και - όπως λέει και ο τίτλος - αυτοσχέδια τούρτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ποσότητα από τη μερέντα και να ραντίσουμε τα φουντούκια.
Υλικά
-
2 πακέτα δίχρωμα σαβαγιάρ
-
2 κ.σ. μερέντα λιωμένη
-
Για το σιρόπι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 1/2 κούπα νερό
-
Για την κρέμα
-
2 φλ. γάλα
-
2 φακελάκια φυτική σαντιγί
-
5 κ.σ. ζάχαρη
-
Για το πασπάλισμα
-
1/2 κούπας φουντούκια καβουρδισμένα και ελαφρώς αλεσμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μόλις γίνει, βουτάμε μέσα ένα-ένα τη μισή ποσότητα σαβαγιάρ και από τις 2 πλευρές και τα στρώνουμε κάθετα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ.
-
2
Αφού τα στρώσουμε, παίρνουμε ένα κουτάλι και τα ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα της λιωμένης μερέντας.
-
3
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα μέχρι να δέσουν.
-
4
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ.
-
5
Σιροπιάζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
-
6
Τα ραντίζουμε με τη μερέντα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
-
7
Τέλος, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φουντούκι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει.
Σχόλια (2)