christmast
christmast @christ_mast91

Πεντανόστιμη, γρήγορη και - όπως λέει και ο τίτλος - αυτοσχέδια τούρτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ποσότητα από τη μερέντα και να ραντίσουμε τα φουντούκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ορθογώνιο πυρέξ
  1. 2 πακέτα δίχρωμα σαβαγιάρ
  2. 2 κ.σ. μερέντα λιωμένη
  3. Για το σιρόπι
  4. 2 κούπες ζάχαρη
  5. 1 1/2 κούπα νερό
  6. Για την κρέμα
  7. 2 φλ. γάλα
  8. 2 φακελάκια φυτική σαντιγί
  9. 5 κ.σ. ζάχαρη
  10. Για το πασπάλισμα
  11. 1/2 κούπας φουντούκια καβουρδισμένα και ελαφρώς αλεσμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μόλις γίνει, βουτάμε μέσα ένα-ένα τη μισή ποσότητα σαβαγιάρ και από τις 2 πλευρές και τα στρώνουμε κάθετα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ.

  2. 2

    Αφού τα στρώσουμε, παίρνουμε ένα κουτάλι και τα ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα της λιωμένης μερέντας.

  3. 3

    Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα μέχρι να δέσουν.

  4. 4

    Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ.

  5. 5

    Σιροπιάζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα.

  6. 6

    Τα ραντίζουμε με τη μερέντα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

  7. 7

    Τέλος, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φουντούκι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

july88
july88 @cook_8468542
Μιας και ονομαζεται αυτοσχεδια αυτοσχεδίασα και εγώ. Αντι μερέντα σοκολατα εβαλα μερέντα φραουλα βανιλια και αντι σαβουαγιαρ απλα μπισκότα. Πολύ καλό αποτέλεσμα....

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα