Ακίνδυνη καραμέλα βουτύρου

Bαθμολογία: 5
       
 
6 ψήφοι
,

Περιγραφή

Καραμέλα βουτύρου χωρίς κίνδυνο να καούμε από την καυτή ζάχαρη και φυσικά χωρίς τον κίνδυνο να καεί η κατσαρόλα μας!

Ακίνδυνη καραμέλα βουτύρου
photo: maylonayla

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ καστανή ζάχαρη
  • 3 φλ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100 γρ βούτυρο αγελάδος
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύμε σε μέτρια φωτια για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  2. Μόλις καταλάβουμε πως η ζάχαρη διαλύθηκε δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα (για περίπου 10 λεπτά).

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγαίνει τέλεια μαζί με κέικ καρυδιού! Καλοφάγωτη!

Σχετικές συνταγές

Σάλτσα καραμέλας Σάλτσα καραμέλας
       
       
(19)
Toffee sauce Toffee sauce
       
       
(9)
Dulce de leche Dulce de leche
       
       
(17)
Caramel Sauce Caramel Sauce
       
       
(14)
Σάλτσα καραμέλας 2 Σάλτσα καραμέλας 2
       
       
(24)
Καραμέλα γάλακτος Καραμέλα γάλακτος
       
       
(1)

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από gianna.s, 13-11-12  
    μπορούμε να την κόψουμε σε κομματάκια δηλ. σαν μικρές καραμελίτσες; στερεοποιείται;
    #
    Σχόλιο από cuoco, 13-11-12  
    οχι δεν στερεοποειται! γινεται πηχτη κρεμα. οπως πχ το ζαχαρουχο με τη γνωστη διαδικασια των 3-5 ωρων κλπ. βεβαια αν μπει στο ψυγειο στερεοποιειται αλλα με λιγο ζεσταμα γινεται παλι ρευστη.
    #
    Σχόλιο από arminakos, 5-12-12  
    Εγω έκανα μια δική μου εφεύρεση.έλιωσα ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσα λίγο βούτυρο αμύγδαλα και κορν φλεικς το έβαλα στο ψυγείο και έγινε σαν MARS.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 5-12-12  
    σευχαριστωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από devilangel, 21-12-12  
    Cuoco μου αλήθεια γίνεται και έτσι;;!! Θα το δοκιμάσω όταν έρθει η ώρα γιατι φτιάχνω συχνά καραμέλα βουτύρου και χρειάζομαι στολή πυροπροστασίας και το καθάρισμα είναι mission impossible ύστερα! Σε ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Bichette, 15-1-13  
    Τρελαίνομαι για καραμέλα και θέλω πολύ να δοκιμάσω τη συγκεκριμένη συνταγή! Ξέρετε για πόσο κρατιέται (σε ψυγείο ή εκτός) χωρίς να χαλάσει; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από cuoco, 15-1-13  
    δεν την εχω κρατησει ποτε πανω απο μι 2 3 μερες! δεν ξερω λοιπον τη μεγιστη διαρκεια ζωης! παντως ειναι τελειααα
    #
    Σχόλιο από Bichette, 16-1-13  
    Επέστρεψα για να πω πως τη δοκίμασα ήδη και ξετρελαθήκαμε όλοι! Μπράβο και πάλι μπράβο για τη συνταγή! 5 πιρουνάκια λοιπόν από εμένα! Φιλιά πολλά!!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 17-1-13  
    σευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από devilangel, 28-3-13  
    Cuoco μπράβο! Πολύ καλή και μάλιστα όταν κρυώσει δεν παίρνει αυτόν τον "πηχτό" χαρακτήρα που έχει η άλλη, η "επικίνδυνη" καραμέλα. Μοιάζει βέβαια πιο πολύ στο καραμελωμένο ζαχαρούχο, εμένα δηλαδή δεν μου βγήκε ίδια με την "επικίνδυνη" αλλά άρεσε σε όλους μας, την πήγα και δώρο σε βαζάκι και εκτιμήθηκε δεόντως και επι τόπου! Να είσαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από cuoco, 28-3-13  
    Σ ' ευχαριστωωωωωωωωωωωωωώ!!!
    #
    Σχόλιο από Φουρνα-Ρίτσα, 8-11-14  
    Αν σε ειχα μπροστα μου θα σε φιλαγα! Οχι 5 αλλα 5000 πιρουνακια! Χρησιμοποιησα την καραμελα σε μπανοφι και την λατρεψα! Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 12-11-14  
    Φιλάκι; Γιατί όχι! Ευχαριστω φουρναριτσα!
    #
    Σχόλιο από maylonayla, 10-10-15  
    Δεν έχω λογια
    #
    Σχόλιο από cathel, 15-4-17  
    Γίνεται και με άσπρη ζάχαρη αντί καστανή;
    #
    Σχόλιο από cathel, 9-5-17  
    Δεν είχα καστανή ζάχαρη και έφτιαξα καραμέλα να βάλω στο μείγμα για να δώσει αυτό το σκούρο χρώμα. Μπράβο σου!! Πανεύκολη συνταγή και όντως ακινδυνη!!!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από cuoco, 5-12-12  
    σευχαριστωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από devilangel, 21-12-12  
    Cuoco μου αλήθεια γίνεται και έτσι;;!! Θα το δοκιμάσω όταν έρθει η ώρα γιατι φτιάχνω συχνά καραμέλα βουτύρου και χρειάζομαι στολή πυροπροστασίας και το καθάρισμα είναι mission impossible ύστερα! Σε ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Bichette, 16-1-13  
    Επέστρεψα για να πω πως τη δοκίμασα ήδη και ξετρελαθήκαμε όλοι! Μπράβο και πάλι μπράβο για τη συνταγή! 5 πιρουνάκια λοιπόν από εμένα! Φιλιά πολλά!!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 17-1-13  
    σευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από devilangel, 28-3-13  
    Cuoco μπράβο! Πολύ καλή και μάλιστα όταν κρυώσει δεν παίρνει αυτόν τον "πηχτό" χαρακτήρα που έχει η άλλη, η "επικίνδυνη" καραμέλα. Μοιάζει βέβαια πιο πολύ στο καραμελωμένο ζαχαρούχο, εμένα δηλαδή δεν μου βγήκε ίδια με την "επικίνδυνη" αλλά άρεσε σε όλους μας, την πήγα και δώρο σε βαζάκι και εκτιμήθηκε δεόντως και επι τόπου! Να είσαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από cuoco, 28-3-13  
    Σ ' ευχαριστωωωωωωωωωωωωωώ!!!
    #
    Σχόλιο από Φουρνα-Ρίτσα, 8-11-14  
    Αν σε ειχα μπροστα μου θα σε φιλαγα! Οχι 5 αλλα 5000 πιρουνακια! Χρησιμοποιησα την καραμελα σε μπανοφι και την λατρεψα! Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 12-11-14  
    Φιλάκι; Γιατί όχι! Ευχαριστω φουρναριτσα!
    #
    Σχόλιο από maylonayla, 10-10-15  
    Δεν έχω λογια
    #
    Σχόλιο από cathel, 15-4-17  
    Γίνεται και με άσπρη ζάχαρη αντί καστανή;
    #
    Σχόλιο από cathel, 9-5-17  
    Δεν είχα καστανή ζάχαρη και έφτιαξα καραμέλα να βάλω στο μείγμα για να δώσει αυτό το σκούρο χρώμα. Μπράβο σου!! Πανεύκολη συνταγή και όντως ακινδυνη!!!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από gianna.s, 13-11-12  
    μπορούμε να την κόψουμε σε κομματάκια δηλ. σαν μικρές καραμελίτσες; στερεοποιείται;
    #
    Σχόλιο από cuoco, 13-11-12  
    οχι δεν στερεοποειται! γινεται πηχτη κρεμα. οπως πχ το ζαχαρουχο με τη γνωστη διαδικασια των 3-5 ωρων κλπ. βεβαια αν μπει στο ψυγειο στερεοποιειται αλλα με λιγο ζεσταμα γινεται παλι ρευστη.
    #
    Σχόλιο από Bichette, 15-1-13  
    Τρελαίνομαι για καραμέλα και θέλω πολύ να δοκιμάσω τη συγκεκριμένη συνταγή! Ξέρετε για πόσο κρατιέται (σε ψυγείο ή εκτός) χωρίς να χαλάσει; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από cuoco, 15-1-13  
    δεν την εχω κρατησει ποτε πανω απο μι 2 3 μερες! δεν ξερω λοιπον τη μεγιστη διαρκεια ζωης! παντως ειναι τελειααα

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από arminakos, 5-12-12  
    Εγω έκανα μια δική μου εφεύρεση.έλιωσα ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσα λίγο βούτυρο αμύγδαλα και κορν φλεικς το έβαλα στο ψυγείο και έγινε σαν MARS.

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    επικαλύψεις
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της sugar-lover
    Κρέμες
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Γλασα
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikiaggelopoulou
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 757 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    must eat before i go fat
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της isitsou