Ακίνδυνη καραμέλα βουτύρου
Καραμέλα βουτύρου χωρίς κίνδυνο να καούμε από την καυτή ζάχαρη και φυσικά χωρίς τον κίνδυνο να καεί η κατσαρόλα μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πηγαίνει τέλεια μαζί με κέικ καρυδιού! Καλοφάγωτη!
Υλικά
-
2 φλ καστανή ζάχαρη
-
3 φλ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
-
100 γρ βούτυρο αγελάδος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύμε σε μέτρια φωτια για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
-
2
Μόλις καταλάβουμε πως η ζάχαρη διαλύθηκε δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα (για περίπου 10 λεπτά).
Σχόλια (16)