κύρια φωτογραφία συνταγής Ακούμια
MariaV
MariaV @cook_8450101
,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ζεστανω πολυ λιγο το ουζο και διαλυσω εκει την μαγια, πολτοποιησω στο μιξερ το ρυζι, τοτε τα ακουμια γινονται πιο αφρατα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλο αλευρι
  2. 10 γρ. μαγια ξερη
  3. 200 γρ. ρυζι νυχακι
  4. 20 γρ. μπεικιν παουντερ
  5. 10 ml ουζο
  6. 50 ml ελαιολαδο
  7. Ελαιολαδο για το τηγανισμα
  8. ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  9. Κανελα
  10. Μελι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βραζω το ρυζι μεχρι να λασπωσει. Μετα προσθετω τα υπολοιπα υλικα και ανακατευω καλα με μια κουταλα.

  2. 2

    Σκεπαζω το μειγμα για 2 ωρες περιπου με μια βρεγμενη πετσετα, για να φουσκωσει.

  3. 3

    Πλαθω το μειγμα σε μπαλακια και το τηγανιζω σε καυτο λαδι. Τα στραγγιζω σε απορροφητικο χαρτι κουζινας.

  4. 4

    Πριν τα σερβιρω, τα περιχυνω με μελι και κανελα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
Είχα δει κάποτε στο Μαμαλάκη ακούμια συμιακά. Τα φτιάχνουν και στην Κρήτη.
Η δική σου συνταγή από πού είναι;

Από

MariaV
MariaV @cook_8450101
στις
,ΕΛΛΑΔΑ