Ακούμια
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ζεστανω πολυ λιγο το ουζο και διαλυσω εκει την μαγια, πολτοποιησω στο μιξερ το ρυζι, τοτε τα ακουμια γινονται πιο αφρατα.
Υλικά
-
1 κιλο αλευρι
-
10 γρ. μαγια ξερη
-
200 γρ. ρυζι νυχακι
-
20 γρ. μπεικιν παουντερ
-
10 ml ουζο
-
50 ml ελαιολαδο
-
Ελαιολαδο για το τηγανισμα
-
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
-
Κανελα
-
Μελι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βραζω το ρυζι μεχρι να λασπωσει. Μετα προσθετω τα υπολοιπα υλικα και ανακατευω καλα με μια κουταλα.
-
2
Σκεπαζω το μειγμα για 2 ωρες περιπου με μια βρεγμενη πετσετα, για να φουσκωσει.
-
3
Πλαθω το μειγμα σε μπαλακια και το τηγανιζω σε καυτο λαδι. Τα στραγγιζω σε απορροφητικο χαρτι κουζινας.
-
4
Πριν τα σερβιρω, τα περιχυνω με μελι και κανελα.
Σχόλια (9)
Η δική σου συνταγή από πού είναι;