Αξέχαστες φλογέρες τυριού
Πρωτότυπα τυροπιτάκια στιγμής για να γλείφετε τα δάχτυλα σας
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια συνταγή που γευόμασταν μόνο οταν είχαμε καλεσμένους μιας και η μαμα θεωρούσε το τηγάνισμα πάντα "πολυ μπελαλίδικο". Δεν ξέρω που βρήκε την συνταγή αλλά για να βάζει τηγάνι.... πιστέψτε με αξίζει τον κόπο. Πειραματιστείτε με διάφορα μίγματα αρωματικών που δίνουν και την ιδιαίτερη γεύση κάθε φορά.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1/2 κιλό τυρί τύπου κασέρι
-
4 αυγά
-
250 γρ τριμένο κεφαλοτύρι ή άλλο αλμυρό
-
μίγμα αρωματικών (μαιντανό, θυμάρι, δυόσμο, πάπρικα)
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλο το φύλλο κρούστας μπροστά μας με την πιο μεγάλη πλευρα του και κόβουμε καθετα σε 4 λωρίδες όλα τα φύλλα.
-
2
Kοβουμε το κασέρι μας σε μπαστουνάκια κατά 1-1,5 εκ μικρότερα απο το πλάτος της λωρίδας του φύλλου και σε πάχος του μικρού μας δάκτυλου. Βρέχουμε ελαφρά τα τυρομπαστουνάκια και τα περνάμε απο το μίγμα των αρωματικών που έχουμε φτιάξει. Το βάζουμε στην άκρη της λωρίδας και τυλίγουμε γυρίζοντας πρώτα τα πλαινά να καλύψουν το μπαστουνάκι και ρολλάροντας για 2-3 στροφές.
-
3
Αφού τα τυλίξουμε όλα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μέχρι να ζεσταθεί,τα περνάμε ένα ένα πρώτα απο τα αυγά που έχουμε χτυπήσει καλά με ελάχιστο νεράκι και μετα απο το τριμένο κεφαλοτύρι. Τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν πυρόξανθα.
-
4
Αφήνουμε ένα λεπτό σε χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστά. Το λειωμένο τυρί που ξεχυλίζει απο μέσα θα σας μείνει αξέχαστο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)