TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Νόστιμο γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο ή φράουλα. Έυκολο και ξεχωριστό. Δέν βγένει λιωμένο το γλυκό και το σιρόπι δέν είναι νερουλό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δέν βάζουμε καθόλου νερό μέσα στην κατσαρόλα, άν σταθούν τα ακτινίδια βγάζουν τα δικά τους υγρά.Όταν γράφω ότι βάζουμε στρώσεις,εννοώ 1 στρώση ζάχαρη,1 στρώση φρούτο,1 στρώση ζάχαρη,εναλλάξ μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα.Μήν διαλέξετε μια μικρή κατσαρόλα,γιατί θα φουσκώσει το σιρόπι όταν θα το βράζουμε.Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς μπορούμε να φτιάξουμε και γλυκό του κουταλιού Φράουλα,αλλάζουμε μόνο την ποσότητα τις ζάχαρης και βάζουμε 2 κιλά,αντί για 2½ κιλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κιλά ακτινίδια (σκληρά)
  2. 2 1/2 κιλά ζάχαρη
  3. 1 Φλιτζανάκι κονιάκ
  4. 2 Βανίλιες
  5. 3 Κουταλιές γλυκόζη
  6. 1 Λεμόνι τον χυμό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε μια λεκάνη, την γεμίζουμε με κρύο νερό και ρίχνουμε τον χυμό απο 1 λεμόνι. Καθαρίζουμε εξωτερικά τα ακτινίδια, τα κόβουμε σε 4 στενόμακρα κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη.

  2. 2

    Ξεπλένουμε προσεκτικά 3-4 χέρια τα ακτινίδια με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε στο τρυπιτό.

  3. 3

    Παίρνουμε την μεγάλη κατσαρόλα μας και βάζουμε στρώσεις μέσα τα ακτινίδια, με 1½ κιλό απο την ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το φλιτζανάκι του κονιάκ. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 24 ώρες.

  4. 4

    Βγάζουμε την κατσαρόλα απο το ψυγείο και βράζουμε τα ακτινίδια για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες,εκτός ψυγείου.

  5. 5

    Έπειτα παίρνουμε μια στρογγυλή τρυπιτή κουτάλα και αδειάζουμε προσεκτικά τα ακτινίδια μέσα σε μια λεκανίτσα.

  6. 6

    Μέσα στην κατσαρόλα,π ροσθέτουμε την γλυκόζη και το υπόλοιπο 1 κιλό απο την ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι μας για περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

  7. 7

    Έχοντας δέσει το σιρόπι,αποσύρουμε απο την φωτιά και βάζουμε μέσα τα ακτινίδια προσεκτικά.

  8. 8

    Βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά το γλυκό και αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτοντας τον χυμό απο 1 λεμόνι.

  9. 9

    Ξαφρίζουμε άν χρειαστεί και μόλις κρυώσει ελαφρώς το γλυκό, μπορούμε να το βάλουμε μέσα σε αποστειρωμένα βάζα,καλή επιτυχία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

ΘΩΜΙΤΣΑ
ΘΩΜΙΤΣΑ @cook_8478876
Πονεμενη ιστορια το δεσιμο του σιροπιου.εχω κανει 4 φορες ακτινιδιο και 2 φορες φραουλα.το σιροπι και τις 6 φορες δεν εδεσε παρολο το δευτερο βρασιμο που του εκανα την επομενη μερα.νερουλο μου βγαινει.απελπιστηκα πια....τι να κανω?

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε