Άλαδο κέικ ινδοκάρυδο
Πολύ εύκολο και (κυρίως!) άλαδο κέικ με βάση το ινδοκάρυδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφού σβήσουμε το φούρνο, αφήνουμε μέσα το κέικ για 10 λεπτά. Αν θέλουμε (για περισσότερη γεύση και στόλισμα), βάζουμε στο σερβίρισμα και λίγη μαρμελάδα βερύκοκο. Η συνταγή προέρχεται από ένα γυναικείο μοναστήρι.
Υλικά
-
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
-
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
-
1/2 κιλό ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
450 γραμμάρια αλεύρι
-
5 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
-
1/2 κιλό ινδοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα υγρά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ρίχνουμε στα υγρά.
-
3
Τέλος στο μίγμα μας προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
-
4
Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμούς).
Σχόλια (28)