Άλαδο ντιπ αβοκάντου
Είναι ένα κρεμώδες αλμυρό ντιπ χωρίς λάδι που μπορούμε να το αλείψουμε σε ψωμί. Αν προσθέσουμε ένα φλυτζάνι νερό έχει μια πιο κρεμώδη υφή ώστε να το βάλουμε ως σάλτσα σε μακαρόνια ή σε σαλάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή του κ. Ευτύχη Μπλέτσα που χρησιμοποιώ πολύ στη νηστεία.Για όποιον θέλει κάτι γλυκό, βάζουμε το αβοκάντο στο μούλτι μαζί με μια μπανάνα, ένα κουταλάκι γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι γλυκού κακάο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε το αβοκάντο και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε το κουκούτσι.
-
2
Με τη μέθοδο του κουταλιού, βγάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο και τη βάζουμε μέσα στο μούλτι.
-
3
Ρίχνουμε το σκόρδο σε κομματάκια, το χυμό από λεμόνι για να μην μαυρίσει, λίγο αλάτι και χτυπάμε. Για πιο κρεμώδη υφή ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό. Είναι τέλειο πάνω σε ψωμί, μέσα σε σαλάτες ή πάνω στα μακαρόνια.
-
4
Το ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο και βάζουμε στο ψυγείο. Καλή σας όρεξη!!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια