Αλλιώς ωραία αυτή η κρεατόσουπα!
Slow cooker, κλασσικά. Μεταλλαγμένη χορτόσουπα με προσθήκη κρέατος. Σερβίρεται ως κονσομέ ή κανονικά ως σούπα. Τα αρώματά της ξαφνιάζουν ευχάριστα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η σούπα έκανε την οικογένεια μου να αποδεχτεί ο μεν ανδρας μου το πράσσο και το μπρόκολο, την δε κόρη μου, το πράσσο! Ισως θα της ταίριαζε και λίγο πορτομπέλο μανιτάρι, θα το δοκιμάσω προσεχώς
Υλικά
-
2-3 μερίδες μοσχάρι, λαιμό ή ποντίκι
-
2-3 ανθάκια μπρόκολο
-
1 πράσσο
-
1/2 κόκκινη πιπεριά
-
1/2 πράσινη πιπεριά
-
1 καρότο
-
1 μεγαλούτσικη πατάτα
-
1 κρεμμύδια ξερά
-
1-2 φύλλα σέλινο
-
κουρκουμάς - μοσχοκάρυδο - κρόκος κοζάνης - αλάτι κατα βούληση, καλύτερα αλάτι ορυκτό για αυτή τη σούπα ή τουλάχιστον χοντρό
-
3-4 κουταλιές λαδάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κρέας, πετάμε το πρώτο ζουμί, χωρίζουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια
-
2
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο σκεύος, προσθέτουμε 4-5 πιάτα νερό, πλην του αλατιού το οποίο το προσθέτουμε λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα.
-
3
Προγραμματίζουμε το σκεύος στις 6 - 7 ώρες αν και όσο μένει τόσο καλύτερο γίνεται.
-
4
Σε περίπτωση που σας ιντριγκάρει η αίσθηση του κοσομέ, μειώστε ως και εξαφανίστε το λαδάκι και πριν σερβίρετε στραγγίξτε ώστε να διαχωριστεί ο ζωμός (κονσομέ) απο τα στερεά υλικά. Σε αυτή την περίπτωση μεγάλη προσοχή στην ποσότητα του αλατιού, μειώστε το δραστικά.
-
5
Voila !!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)