Αλλιώτικα τρουφάκια
Τρουφάκια διαφορετικά απ'ό,τι ξέραμε, ιδανικά για πάρτυ και για νηστεία.
Υλικά
-
1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτας
-
4-5 κούπες κορν φλέικς
-
2-3 κούπες ζάχαρη
-
1/2 κούπα σταφίδες
-
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
-
4 κ.σ. λικέρ κακάο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κορν φλέικς, τις σταφίδες, τα καρύδια και το λικέρ.
-
2
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη ζάχαρη.
-
3
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουν καλυφθεί όλα με κουβερτούρα.
-
4
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο για 3'.
-
5
Αφού κρυώσει το μείγμα, αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού και ύστερα τα κυλάμε στην τρούφα σοκολάτας.
-
6
Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να "σταθούν" για 2-3 ώρες και μετά είναι έτοιμα για σερβίρισμα! (Διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)