κύρια φωτογραφία συνταγής Αλλιώτικο μπριάμ

Αλλιώτικο μπριάμ

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
123a
123a @cook_8508129

Μπριάμ που θα το λατρέψετε!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 0.5 κιλό ψαρονέφρι (ή και περισσότερο)
  2. 2 μεγάλες ώριμες ντοματούλες
  3. 2-3 μελιτζάνες
  4. 2 μεγάλες πατάτες
  5. τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
  6. κάποιο αλλαντικό (προαιρετικά)
  7. αλάτι, πιπέρι, λάδι
  8. πάπρικα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόψτε το ψαρονέφρι σε στρογγυλά κομματάκια μεσαίου μεγέθους. Τεμαχίστε επίσης τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα αλλαντικά (αν έχετε).

  2. 2

    Βάλτε σε ενα τηγάνι μεγάλου μεγέθους λίγο λάδι και τοποθετήστε τα κομμάτια ψαρονεφριού, προσοχή, τα κομμάτια κρέατος μην κολυμπάνε στο λάδι!

  3. 3

    Μετά απο 4 λεπτά τηγανίσματος (2 λεπτά απο την κάθε μεριά) προσθέστε στο τηγάνι τις κομμένες πατάτες και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν καραμελωθεί το κρεμμύδι προσθέστε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Ύστερα, βάλτε την ντομάτα.

  4. 4

    Αφού βεβαιωθείτε ότι το ψαρονέφρι εχει ροδίσει λίγο, πάρτε ενα πυρέξ και χύστε όλα τα υλικά απο το τηγάνι (και το λάδι του τηγανίσματος)! Βάλτε απο πάνω αλάτι, πιπέρι και λίγο πάπρικα. Ψήστε το για περίπου 20 λεπτά σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180°C.

  5. 5

    Πέντε λεπτά πρίν το βγάλετε απο τον φούρνο περί χύστε τα αλλαντικά με το τριμμένο τυρί. Αφού λιώσει το τυρί βγάλτε το φαγητό απο το φούρνο. Έτοιμο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

123a
123a @cook_8508129
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα