Άλμη για διατήρηση φέτας ή γάρος
Είναι το υγρό στο οποίο μπορούμε να βάλουμε το τυρί φέτα και να διατηρηθεί στο ψυγείο για μήνες! Τη συνταγή την εντόπισε ο μπαμπάς μου για να διατηρώ τη φέτα που κουβαλάω με τα κιλά εδώ στην Κύπρο για να μη μου λείψει το τυρί από το χωριό μου στην Ελλάδα!!!
Recipe by natasoulini
Υλικά
-
1 κιλό νερό
-
100 γραμμάρια αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω το νερό σε ένα μπωλ.
-
2
Προσθέτω το αλάτι και ανακατεύω με σύρμα για να διαλυθεί καλά.
-
3
Βάζω σε τάπερ το τυρί που θέλω να διατηρήσω και προσθέτω τόσο υγρό ώστε να το καλύψει πλήρως.
-
4
Βάζω το τάπερ στο ψυγείο και το διατηρώ εκεί.
-
5
Κάθε φορά που θέλω ένα κομμάτι τυρί το κόβω με το μαχαίρι μου, το ξεπλένω με λίγο νερο από τη βρύση μου και σερβίρω σε πιατάκι.
Σχόλια (48)