Αλμυρά κουλουράκια ούζου με γεύσεις
Πεντανόστιμα αλμυρά κουλουράκια, ιδανικά για δεκατιανό ή απογευματινό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη βασική συνταγή την πήρα από εδώ, αλλά αντικατέστησα ένα μέρος του λαδιού και του ούζου με νερό, όπως και μείωσα την ποσότητα του αλατιού. Επίσης εκεί προτείνονται και οι επιπλέον γεύσειςρίγανη, μουστάρδα σκόνη, ξερός βασιλικός και ο συνδυασμός πάπρικα-σκόρδο, τις οποίες όμως δεν έχω δοκιμάσει.
Υλικά
-
500 γραμμάρια αλεύρι UP περίπου
-
περίπου
-
150 ml ελαιόλαδο (περίπου 2/3 ποτηριού)
-
150 ml ούζο (περίπου 2/3 ποτηριού)
-
150 ml νερό (περίπου 2/3 ποτηριού)
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
σουσάμι, πάπρικα γλυκειά, σκόρδο σκόνη (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε τα υγρά σε ένα μπολ, προσθέτοντας το αλάτι και τη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνετε πολύ για να μην «βγει» το λάδι στη ζύμη.
-
2
Χωρίζετε τη ζύμη σε όσα κομμάτια θέλετε ανάλογα με το πόσες γεύσεις θέλετε να κάνετε. Εγώ ήθελα να κάνω και τις 3 γεύσεις, άρα χώρισα σε 3 μέρη τη ζύμη.
-
3
Στο ένα κομμάτι βάζετε 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκειά, στο δεύτερο ίδια ποσότητα σκόρδο σκόνη και ζύμωνετε καλά να πάνε τα αρώματα παντού, το τρίτο το αφήνετε ως έχει.
-
4
Πλάθετε σε κουλουράκια, κατά προτίμηση σε διαφορετικά σχήματα η κάθε γεύση για να τα ξεχωρίζετε, όπως στη φωτογραφία. Αφού πλάσετε σε κουλουράκια το τρίτο κομμάτι ζύμης (το σκέτο), τα περνάτε με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.
-
5
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Μην περιμένετε να πάρουν ιδιαίτερο χρώμα γιατί θα σκληρύνουν αρκετά.
-
6
Διατηρούνται αρκετές μέρες σε κουτί για μπισκότα ή τάπερ. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (5)