κύρια φωτογραφία συνταγής Aλμυρά κουλουράκια...κατά λάθος
nasiaser
nasiaser @cook_8449149

Χθες ξεκίνησα να φτιάξω κουλουράκια βανίλιας...αλλά πάνω στη βιασύνη μου έκανα ένα λάθος που απέβη μοιραίο.Αντί για βανίλια, έριξα ένα φακελάκι μίγμα μυρωδικών κρεμμύδι και άνηθος! Κι έτσι τα κουλουράκια απέκτησαν και γραβιέρα κι έγιναν αλμυρά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα δοκιμάσω και μέ άλλα μίγματα μυρωδικών! Ποτέ δεν ξέρεις!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75-80 μακρόστενα κουλουράκια
  1. 400 γραμμάρια μαργαρίνη σόφτ
  2. 3-4 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
  3. 100 γρμ τριμμένη γραβιέρα
  4. 1 φακελάκι μυρωδικών άνηθος και κρεμμύδι (το λάθος!)
  5. 1 φαρινάπ ή και λίγο περισσότερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το φακελάκι μυρωδικών και το αυγό.

  2. 2

    Συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να μίγμα να γίνει αφράτο και ομοιογενές, και προσθέτουμε την γραβιέρα.

  3. 3

    Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε (όχι πολύ) να γίνει μια ζύμη πολύ μαλακή που ίσα ίσα δε θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λιγάκι φαριναπ περισσότερο.

  4. 4

    Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να πάρουν χρυσωπό χρώμα.

  5. 5

    Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

dimitroula1982
dimitroula1982 @cook_8495964
ωραια πρεπει να ειναι αλλα με το ζαχαρουχο δεν γινονται γλυκα?δεν μπορουμε να το παραλειψουμε και να βαλουμε γαλα?

Από

nasiaser
nasiaser @cook_8449149
στις