Aλμυρά κουλουράκια...κατά λάθος
Χθες ξεκίνησα να φτιάξω κουλουράκια βανίλιας...αλλά πάνω στη βιασύνη μου έκανα ένα λάθος που απέβη μοιραίο.Αντί για βανίλια, έριξα ένα φακελάκι μίγμα μυρωδικών κρεμμύδι και άνηθος! Κι έτσι τα κουλουράκια απέκτησαν και γραβιέρα κι έγιναν αλμυρά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα δοκιμάσω και μέ άλλα μίγματα μυρωδικών! Ποτέ δεν ξέρεις!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το φακελάκι μυρωδικών και το αυγό.
-
2
Συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να μίγμα να γίνει αφράτο και ομοιογενές, και προσθέτουμε την γραβιέρα.
-
3
Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε (όχι πολύ) να γίνει μια ζύμη πολύ μαλακή που ίσα ίσα δε θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λιγάκι φαριναπ περισσότερο.
-
4
Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να πάρουν χρυσωπό χρώμα.
-
5
Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)