ggr
ggr @george
Athens

Αφράτα και πολύ νόστιμα muffins. Γρήγορα στην ετοιμασία τους και ακόμη πιο γρήγορα στο φάγωμά τους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μία “αιρετική” συνταγή για muffins. Δεν ανακάτεψα χωριστά τα στερεά και τα υγρά υλικά (must) όταν φτιάχνουμε muffins, δεν τα ένωσα αυτά τα δύο ανακατεύοντας με γρήγορες και λίγες κινήσεις αλλά χρησιμοποίησα mixer, δεν γέμισα τις φόρμες έως τα 2/3, αλλά μέχρι επάνωΤο αποτέλεσμα όμως ήταν πολύ καλό. Εάν μάλιστα βάλετε λίγο αλατάκι και πιπέρι (πουθενά μέσα στη περιγραφή δεν θα δείτε να προσθέτω, πιστεύοντας ότι τα τυριά και το ζαμπόν θα αρκούσαν. Λάθος, λίγο αλατάκι το ήθελε) θα γίνουν ακόμη πιο γευστικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
14 muffins
  1. 200 γρ αλεύρι
  2. 2 κ.γ. baking powder
  3. 1 κ.γ. σόδα
  4. 175 ml ζεστό γάλα
  5. 105 ml ηλιέλαιο (ή και ελαιόλαδο)
  6. 130-150 γρ τυρί de mozzarella κομμένο σε μικρά κυβάκια
  7. 200 γρ ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  8. 12 τυράκια τρίγωνα
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτυρώνουμε τις φόρμες μας. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.

  2. 2

    Σε ένα μπολ, κτυπούμε τα αυγά (ολόκληρα), προσθέτοντας λίγο την φορά, το αλεύρι (το οποίο το έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα).

  3. 3

    Αραιώνουμε με το ζεστό γάλα

  4. 4

    Αλλά και το ελαιόλαδο.

  5. 5

    Δουλεύουμε με το mixer, να ανακατευθούν καλά τα υλικά και να ομογενοποιηθούν σε μία ρευστή και λεία ζύμη.

  6. 6

    Προσθέτουμε την mozzarella, κομμένη σε μικρά κυβάκια,

  7. 7

    Προσθέτουμε και το ζαμπόν, και αυτό σε μικρά κυβάκια,

  8. 8

    Και ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά, να απλωθούν τα πιο χοντρά αυτά υλικά ομοιόμοργα σε όλο το μείγμα..

  9. 9

    Μοιράζουμε το μισό από το μείγμα μας σε ατομικές φόρμες,

  10. 10

    Τοποθετούμε από πάνω ένα τρίγωνο τυράκι,

  11. 11

    Και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

  12. 12

    Ψήνουμε για 25 λεπτά, έως ότου τα κεκάκια ψηθούν και αρχίσουν να αποκτούν χρώμα επιφανειακά. Μία δοκιμή με οδοντογλυφίδα πάντα μας εξασφαλίζει ότι δεν θα βρεθούμε προ εκπλήξεως όταν κόψουμε τα κεικς.

  13. 13

    Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλουμε από τις φόρμες τους.

  14. 14

    Είναι πολύ πιο νόστιμα ζεστά (είναι και αυτή η “καρδιά” με το  τρίγωνο τυρί που, λιωμένη είναι πολύ πολύ νόστιμη)

Αντιδράσεις

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens