Αλμυρά Muffins
Muffins με αλμυρή γέμιση! Ένα νόστιμο και εύκολο σνακ για όλες τις ηλικίες! Ιδανικό για parties, για σνακ αλλά και για ένα μικρό γεύμα στο γραφείο ή στο σχολείο. Η γεύση τους θυμίζει λίγο πίτσα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο μείγμα μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά. Μπορείτε να βάλλετε φέτα και λιαστή ντομάτα ή τέσσερα είδη διαφορετικών τυριών ή λουκάνικο με φέτα ή οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό επιθυμείτε! Επίσης μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη και να κάνετε πολλά διαφορετικά muffins!Tα φορμάκια-θήκες από χαρτί μπορείται να τα βρείτε σε μαγαζί με είδη κουζίνας αλλά και σε διάφορα πολυκαταστήματα. Τα χρησιμοποιώ για να τα ξεφορμάρω πιο εύκολα και για να μην λερώνεται πολύ το ταψί μου. Είναι αρκετά οικονομικά και η συσκευασία περιέχει αρκετά φορμάκια. Επίσης έχουν ωραία εμφάνιση και είναι ιδανικά για μπουφέ ή πάρτυ!
Υλικά
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
ρίγανη (όση προτιμάτε)
-
βασιλικό (όσο προτιμάτε)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη (λιωμένη)
-
1/2 ποτήρι γάλα
-
2 αυγά
-
100 γρ. τυρί gouda
-
100 γρ. πάριζα
-
1 πιπεριά κόκκινη
-
4 πομοντόρ (μικρές τομάτες)
-
1 ταψί με θήκες ειδικά για muffins
-
χαρτάκια-θήκες για muffins
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, βάζουμε σε ένα μπολ τα στερεά μας υλικά και ανακατεύουμε.
-
2
Πλένουμε τα λαχανικά (τις τομάτες και την πιπεριά) και τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πάριζα και το τυρί.
-
3
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά (το γάλα, το ελαιόλαδο ή τη μαργαρινη και τα αυγά) και τα ανακατεύουμε πολύ καλα.
-
4
Παίρνουμε το μπολ με τα υγρά υλικά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα στερέα υλικά και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
5
Έπειτα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, την πάριζα και το τυρί και ανακατεύουμε.
-
6
Σε μια φόρμα για muffins/cupcakes με δώδεκα θέσεις, βάζουμε τα χάρτινα φορμάκια για muffins και αδιάζουμε το μείγμα μας.
-
7
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' και τα ψήνουμε για 25 λεπτά. Καλή όρεξη!
Σχόλια (4)