Αλμυρή βασιλόπιτα Μακεδονίας
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ταψί διαμέτρου 28 εκ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και αλείφουμε με λίγο Flora ένα στρογγυλό ταψί.
-
2
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
-
3
Θρυμματίζουμε τα τυριά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
-
4
Στρώνουμε στο ταψί 5-6 φύλλα αλειμμένα ένα – ένα με Flora.
-
5
Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να είναι ομοιόμορφη. Βάζουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε λίγο αλουμινόχαρτο.
-
6
Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα επίσης, ένα – ένα με Flora. Τέλος αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο και την χαράζουμε σε κομμάτια.
-
7
Την ψήνουμε στους 180⁰C για 55-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια