Αλμυρή κολοκυθόπιτα 2
Πολύ πολύ πολύ νόστιμη κολοκυθόπιτα με πράσινα κολοκυθάκια, δε βρήκα κάποια παρόμοια εδώ και τη λατρεύω!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψήστε καλύτερα στον κανονικό φούρνο, όχι στον αέρα.
Υλικά
-
Για τη Ζύμη
-
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 φλυτζ. λάδι
-
1 1/2 φλυτζ.νερό χλιαρό
-
1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
-
Για τη Γέμιση
-
1 κιλό κολοκύθια πράσινα
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό
-
1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
-
250 γραμμ. τυρί φέτα
-
λίγο ανθότυρο
-
2 αυγά
-
μάραθο και άνιθο κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλέυρι με το λάδι, να λαδωθεί παντού το αλέυρι ώσπου να γίνουν "γρομπαλάκια". Ανακατευουμε το νερό με το αλάτι ώσπου να λιώσει. Τα προσθέτουμε όλα μαζί και με τον πλάστη κανουμε 5 φύλλα.
-
2
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια και ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το μάραθο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα "στίβουμε" ώστε να φύγουν τα ζουμιά.
-
3
Χτυπάμε τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και αναμιγνύουμε ώστε να ετοιμαστεί η γέμιση.
-
4
Λαδώνουμε το ταψί μας. Βάζουμε κάτω 2 φύλλα και μια στρώση από τη γέμιση. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο, άλλη μια στρώση γέμιση και πάνω πάνω τα τελευταία δύο φύλλα.
-
5
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό
-
6
Ψήνουμε στους 180 για καμία ώρα.
Σχόλια (13)