tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa

Γίνεται με πράσινα κολοκύθια, είναι πεντανόστιμη και τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε πιπερώνετε την γέμιση με έξτρα πιπεράκι μόλις την στρώσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 4 μεγάλα πράσινα κολοκύθια χοντροτριμμένα
  3. 300 γρ φέτα κομμένη σε κομμάτια με το χέρι
  4. 300 γρ ανθότυρο κομμένο με το πηρούνι
  5. 3 κουταλιές γιαούρτι ή τυρί κρέμα
  6. μπόλικος δυόσμος
  7. αλατοπίπερο
  8. 4 κουταλιές ελαιόλαδο για την γέμιση
  9. 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το ταψί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε σουρωτήρι με λίγο αλατάκι και τα στίβουμε πολύ καλά μέχρι να στραγγίσουν τελείως.

  2. 2

    Τότε τα ανακατεύουμε με τα τυριά,τα αυγά,το δυόσμο και το λάδι,αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Εν τω μεταξύ βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ (περίπου 37 επί 25) το φύλλο της σφολιάτας βγάζοντας λίγο από έξω.

  4. 4

    Στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση που ετοιμάσαμε και γυρίζουμε πρός τα μέσα την σφολιάτα ώστε να κάνει ένα πλαίσιο στην γέμιση.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά προσέχοντας να έχει πάρει ωραίο χρώμα η πίτα.

Αντιδράσεις

Από

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
στις