ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ @cook_8457977
,ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Μια εύκολη και πολύ νόστιμη πίτα με κίτρινο κολοκύθι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την κολοκύθα την τρίβουμε στο μούλτι. Γίνεται σαν τραχανάς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
8 άτομα
  1. 2 φύλλα σπιτικά
  2. 3 κούπες κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 5 κ.σ. λάδι
  5. 1 κ.γ. δυόσμο
  6. 2 κ.σ. μαϊντανό
  7. 1 κ.σ. ρύζι ή τραχανά
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. 1 κούπα τυρί φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι με το λάδι.

  2. 2

    Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι ή τον τραχανά, το δυόσμο και τον μαϊντανό. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 7 λεπτά περίπου.

  3. 3

     Το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και τη φέτα. Φροντίζουμε η φέτα να μη λιώσει πολύ, να φαίνεται.

  4. 4

    Στρώνουμε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. περίπου. Ρίχνουμε τη γέμιση και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο αφού το λαδώσουμε. Χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Την ψήνουμε στους 170 αέρα για 45 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (41)

ansou
ansou @cook_8450472
Απο τις ωραιοτερες πιττες !!!Την φτιαχνω πολυ τακτικα!!

Από

ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ
στις
,ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ