Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα
Μία εύκολη πίτα που μπορεί να μας λύσει τα χέρια κάποια στιγμή που βιαζόμαστε να φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα, ή όταν απλώς θέλουμε να έχουμε ένα επιπλέον πιάτο στο τραπέζι μας συμπληρωματικό. Μπορεί να γίνει με ό,τι τυριά έχουμε και μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι μας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχουν βραχεί καλά τα φύλλα από βούτυρο ή από το γάλα, θα μοιάζουν άψητα. Πλισάρετε μεν τα φύλλα, αλλά μην τα στριμώξετε υπερβολικά, ώστε να περάσει το υγρό μέχρι κάτω. Από το blog ''μικρή κουζίνα''.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε μπρίκι τη μαργαρίνη.
-
2
Λαδώνουμε ένα στενόμακρο ταψάκι (π. χ. ένα κλασικό στενόμακρο πυρέξ).
-
3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.
-
4
Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και όπως είναι ανοιχτά, λαδώνουμε ένα-ένα ελαφρά με τη μαργαρίνη. Τα πλισάρουμε (τσαλακώνουμε σαν βεντάλια) και τα τοποθετούμε ένα-ένα στο ταψί ξεκινώντας από τη μια πλευρά και γεμίζοντας προς την απέναντι.
-
5
Αφού κάνουμε το ίδιο για όλα τα φύλλα (αν μείνει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω ή στις άκρες), ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα τα τυριά.
-
6
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά ελαφρά με το γάλα και τα ρίχνουμε κι αυτά πάνω από τα φύλλα, να πάνε παντού.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια