κύρια φωτογραφία συνταγής Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα
τζελίνα
τζελίνα @cook_8516204
,Ελλαδα

Μία εύκολη πίτα που μπορεί να μας λύσει τα χέρια κάποια στιγμή που βιαζόμαστε να φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα, ή όταν απλώς θέλουμε να έχουμε ένα επιπλέον πιάτο στο τραπέζι μας συμπληρωματικό. Μπορεί να γίνει με ό,τι τυριά έχουμε και μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι μας αρέσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχουν βραχεί καλά τα φύλλα από βούτυρο ή από το γάλα, θα μοιάζουν άψητα. Πλισάρετε μεν τα φύλλα, αλλά μην τα στριμώξετε υπερβολικά, ώστε να περάσει το υγρό μέχρι κάτω. Από το blog ''μικρή κουζίνα''.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
15 άτομα
  1. 200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (τσένταρ, κασέρι, γκούντα, έμενταλ)
  2. 100 γρ. φέτα
  3. 1 κούπα γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε σε μπρίκι τη μαργαρίνη.

  2. 2

    Λαδώνουμε ένα στενόμακρο ταψάκι (π. χ. ένα κλασικό στενόμακρο πυρέξ).

  3. 3

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.

  4. 4

    Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και όπως είναι ανοιχτά, λαδώνουμε ένα-ένα ελαφρά με τη μαργαρίνη. Τα πλισάρουμε (τσαλακώνουμε σαν βεντάλια) και τα τοποθετούμε ένα-ένα στο ταψί ξεκινώντας από τη μια πλευρά και γεμίζοντας προς την απέναντι.

  5. 5

    Αφού κάνουμε το ίδιο για όλα τα φύλλα (αν μείνει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω ή στις άκρες), ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα τα τυριά.

  6. 6

    Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά ελαφρά με το γάλα και τα ρίχνουμε κι αυτά πάνω από τα φύλλα, να πάνε παντού.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

despinal
despinal @despinal
Την κάνει μια θεία μου την τυρόπιτα αυτή και είναι καταπληκτική! Απλά βάζει λίγο περισσότερο γάλα.

Από

τζελίνα
τζελίνα @cook_8516204
στις
,Ελλαδα
Είμαι μαγείρισα σε εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Εργάζομαι εκεί 7 χρόνια και μου αρέσει πολύ η δουλειά μου.
Δες περισσότερα