Αλμυρή πίτα, κέικ ή πιτάκι?
Νοστιμότατη συνταγή που γίνεται πίττα, πιττάκια ή αλμυρό κέικ ανάλογα με το πού και πώς θα την ψήσετε...
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη ζύμη αυτή μπορείτε να προσθέσετε πολλά από τα φαγητά που μας περισσεύουν από το μεσημέρι ή την προηγούμενηαρακά, φακές, κοτόπουλο, κρέας, μπρόκολλο και ό,τι άλλο φανταστείτε. Μπορείτε βέβαια να την φτιάξετε και χωρίς αυτά!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε στην κουζινομηχανή ή με μιά κουτάλα όλα τα υλικά και στη συνέχεια επιλέγετε τρόπο ψησίματος
-
2
Βάλτε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήστε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Θα έχετε ένα νοστιμότατο αλμυρό κέικ.
-
3
Ή πλάστε στρογγυλά μπαλάκια ή μακρόστενα "κριτσίνια".
-
4
Αραδιάστε τα σε λαδόκολλα και ψήστε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
-
5
Ή αδειάστε το μίγμα σε ταψί για να φτιάξετε μία νόστιμη τυρόπιττα χωρίς φύλλο. Στην περίπτωση αυτή "σηκώνει" και περισσότερο τυρί, ή λιγότερο αλεύρι!
Σχόλια (11)