Αλμυρό κέικ φέτας
Κέικ με βάση το τυρί, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει την παραδοσιακή τυρόπιτα, για αυτούς που την έχουν βαρεθεί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κομματάκια διαφόρων αλλαντικών ή/και να αντικαταστήσουμε την φέτα με οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 στραγγιστό γιαούρτι
-
4 αυγά
-
1 κούπα φέτα τριμμένη
-
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
-
2 κούπες αλεύρι (φαρινάπ κατά προτίμηση)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
-
2
Χτυπάμε και τους κρόκους να δέσουν.
-
3
Προσθέτουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα την φέτα, το καλαμαποκέλαιο, το γιαούρτι, τους κρόκους και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ στην οποία έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέικ.
Σχόλια (18)