κύρια φωτογραφία συνταγής Αλμυρό τσιζκέικ
sabrina7
sabrina7 @cook_8463667

Η αλμυρή version του cheesecake!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσε φυστικέλαιο στην βάση.Προαιρετικά περάστε το μπέικον απο σως μελιού-φυσικο χυμό πορτοκαλιού και στραγγίστε το πριν το απλώσετε πάνω στα τυριά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Βάση
  2. 3 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια
  3. 3/4 φλιτζανιού καβουρδισμένα φιστίκια
  4. 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
  5. 250 γραμ. φέτα μαλακή
  6. 250 γραμ. ανθότυρο
  7. 250 γραμ. τυρί κρέμα (εγώ χρησιμοποιώ philadelphia γιαούρτι)
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. Επικάλυψη
  10. 6-7 φέτες μπέικον
  11. 1/2 φλιτζ. καβουρδισμένα φιστίκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

  2. 2

    Περνάμε απο το μούλτι τα παξιμάδια και τα φιστίκια και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε 1 φόρμα του κέικ (με αποσπώμενο πάτο) ή σε ταρτιέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά.

  4. 4

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με πηρούνι.

  5. 5

    Μόλις ψηθεί η βάση απλώνουμε πάνω της με σπάτουλα την κρέμα.

  6. 6

    Τηγανίζουμε ή ψήνουμε το μπέικον, το ψιλοκόβουμε, σπάμε και τα φιστίκια και τα απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας. Διατηρείται στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Από

sabrina7
sabrina7 @cook_8463667
στις