Αλμυρό Τσουρέκι Τερκενλής
Αλμυρό τσουρέκι με τυριά....
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή παρουσιάστηκε στη Βαβυλωνία των γεύσεων από τον ζαχαροπλάστη Παύλο Τερκενλή
Υλικά
-
2.100 γραμ αλεύρι σκληρό
-
100 γραμ μαγιά
-
550 ml γάλα
-
30 γραμ ζάχαρη
-
800 γραμ φρέσκο βούτυρο
-
20 αβγά
-
800 γραμ τυρί (διάφορα)
-
30 γραμ κεφαλοτύρι, τριμμένο
-
12 γραμ αλάτι αρωματισμένο με βασιλικό
-
ελιές, ντομάτα
-
250 γραμ βούτυρο σφολιάτας (για τις βόλτες)
-
100 γραμ φρέσκο βούτυρο λειωμένο (για τη γέμιση)
-
300 γραμ κεφαλοτύρι (τριμμένο για τη γέμιση)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πιάνουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι, χλιαρό γάλα και ζάχαρη.
-
2
Μόλις το προζύμι φουσκώσει, ζυμώνουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά (βούτυρο, ζάχαρη, γάλα, αβγά, αλάτι, αλεύρι).
-
3
Μόλις δέσει το ζυμάρι, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και λίγο πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε τα διάφορα τυριά. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.
-
4
Χρησιμοποιώντας το βούτυρο σφολιάτας, το ανοίγουμε φύλλο, κάνοντας μια διπλή "βόλτα". Αφού ξεκουραστεί, το ανοίγουμε φύλλο, το αλείφουμε με το λειωμένο βούτυρο, βάζουμε τη γέμιση (τριμμένο κεφαλοτύρι), τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε.
-
5
Γεμίζουμε με τα κομμάτια της ζύμης, τα σκεύη της προτίμησής μας και τα στοφάρουμε για 30 λεπτά περίπου (40°)
-
6
Τα αλείφουμε με αβγό και τα γαρνίρουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180° για 40 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)