American pancakes με κονιάκ
Παραλλαγή των κλασσικών αμερικάνικων pancakes με κονιάκ.
Λίγα μυστικά ακόμα
-Ο χυμός λεμονιού ενισχύει την δράση της σόδας και οι τηγανίτες βγαίνουν πιο αφράτες. -Προσοχή μεγάλη στην θερμοκρασία ψησίματος. Εάν είναι πολύ υψηλή, καίγονται εξωτερικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε όλα τα υλικά με σύρμα ή στο μίξερ. Προσέχουμε το μίγμα να είναι σχετικά πυκνό για να μην απλώνει πολύ (περίπου όπως το αραιό μέλι). Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι.
-
2
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο.
-
3
Βάζουμε μια ποσότητα μίγματος (μια κουτάλα φαγητού είναι ικανοποιητική) και περιμένουμε μέχρι η επιφάνεια της τηγανίτας να γεμίσει με φυσαλίδες που έχουν σκάσει.
-
4
Γυρίζουμε, ψήνουμε για λίγο και από την άλλη μεριά και την κατεβάζουμε από την φωτιά.
-
5
Στην κλασσική συνταγή αλείφουμε τις τηγανιτες με αλατισμένο βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (maple syrup - υπάρχει σε μεγάλα super market) όσο είναι ζεστές, αλλά μπορεί να συνοδευτεί και από κλασσικό βούτυρο ή πραλίνα φουντουκιού.
Σχόλια (3)
Μου βγήκαν 6 κομμάτια.
Ολικής άλεσης δεν είχα κι έβαλα λίγο καλαμποκάλευρο.