Αμερικάνικο cheesecake 2
Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από τα φινλανδικά, ελπίζω να την απολαύσετε! Τα υλικά υπάρχουν όλα εδώ αλλά δεν ξέρω για την Ελλάδα, ζητώ συγνώμη αν είναι δύσκολο να βρεθούν εκεί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φτιάξετε το cheesecake σε ταψί ή σε φόρμα, οπότε χρειάζεται να κρυώσει για μια ώρα τουλάχιστον πριν αφαιρέσετε τη φόρμα. Εγώ το είχα σερβίρει με μαρμελάδα φράουλα αν θυμάμαι καλά, ήταν ιδιαίτερο κέικ και νόστιμο, είχαμε καλεσμένους εκείνο το βράδυ και το τσάκισαν όλο. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
Για τη βάση
-
200 γρ μπισκότα digestive
-
100 γρ μαργαρίνη
-
Για τη γέμιση
-
600 γρ. τυρί κρέμα
-
200 γρ. creme fraiche
-
200 γρ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. αλεύρι πατάτας
-
4 αυγά
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε ώστε να έχουμε ένα μίγμα σαν ζύμη.
-
2
Προσθέτουμε χαρτί ψησίματος στη βάση ενός ταψιού 24 εκ. (αν δεν έχετε χαρτί, απλά βουτυρώστε το ταψί). Απλώνουμε το μίγμα του μπισκότου στη βάση ομοιόμορφα και ελαφρώς στις άκρες.
-
3
Ανακατεύουμε με το μίξερ το τυρί κρέμα, την crème fraiche, τη ζάχαρη και το αλεύρι πατάτας μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
-
4
Προσθέτουμε στο μίγμα τα αυγά ένα ένα και ύστερα το χυμό λεμονιού.
-
5
Απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί και ψήνουμε στους 175oC για μία ώρα.
-
6
Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, καλύπτουμε με σελοφάν και αφήνουμε να κρυώσει σε ψυχρό περιβάλλον για τουλάχιστον ακόμα μια ώρα.
Σχόλια