Αμερικάνικο κέικ μπανάνα
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η Αμερικάνα φίλη μου Κάθυ Βιτάλις πριν 2 δεκαετίες. Είναι αφράτο και η γεύση της μπανάνας δένει υπέροχα με την γεύση των καρυδιών. Πανεύκολη συνταγή που δεν αποτυγχάνει ποτέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να ελέγξουμε πόσο ψημένο είναι πριν ολοκληρωθεί η ώρα, γιατί κάθε φούρνος έχει διαφορετική ένταση. Ένας κλασσικός τρόπος είναι να εισχωρήσουμε στο πιο παχύ σημείο του κέικ ένα πολύ λεπτό και μακρύ μαχαιράκι. Αν βγεί καθαρό, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απ'τα καρύδια, στο μπλέντερ του μίξερ και τα χτυπάμε πολύ καλά.
-
2
Στο ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
-
3
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ό,τι είδος φόρμα για κέικ μας αρέσει. Βασική προϋπόθεσηη φόρμα να είναι λαδωμένη και αλευρωμένη.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μια ώρα.
-
5
Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετές ώρες τυλιγμένο σε πετσέτα και τοποθετημένο πάνω σε σχάρα.
Σχόλια (98)