Αμυγδαλένιο σάμαλι
Είναι ένα σάμαλι που το φτιάχνουμε χρόνια όταν δεν νηστεύουμε αλλά δεν θέλουμε να φάμε λιπαρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ ωραίο την ίδια μέρα.Μπορείτε μετά το σιρόπι να βάλετε τριμμένο ασπρισμένο αμύγδαλο από πάνω,είναι πιό εμφανίσιμο!
Υλικά
-
500 γραμμάρια γιαούρτι
-
500 γραμμάρια ζάχαρη
-
500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
-
1 κουταλιά της σούπας σόδα
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ ή ακόμη καλύτερα αμαρέτο
-
250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα να τα καταλαβαίνουμε
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
600 γραμμάρια ζάχαρη
-
2 ποτήρια του νερού νερό
-
1 ξύλο κανέλλας
-
2 καρφιά γαρύφαλλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το 4 λεπτά, και το αφήνουμε να κρυώσει βγάζοτας τα γαρύφαλλα και την κανέλλα.
-
2
Αμέσως μετά,ανακατεψτε το κονιάκ με την σόδα.
-
3
Βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα σε μια λεκάνη.
-
4
Τα βάζετε σε ένα αβουτύρωτο ταψί Νο 28.
-
5
Το ψήνετε στους 180 βαθμούς γύρω στα 50'.
-
6
Οπως είναι ζεστό,ρίχνετε το κρύο σιρόπι.
Σχόλια (2)