Αμυγδαλένιο σάμαλι

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa

Είναι ένα σάμαλι που το φτιάχνουμε χρόνια όταν δεν νηστεύουμε αλλά δεν θέλουμε να φάμε λιπαρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ ωραίο την ίδια μέρα.Μπορείτε μετά το σιρόπι να βάλετε τριμμένο ασπρισμένο αμύγδαλο από πάνω,είναι πιό εμφανίσιμο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 500 γραμμάρια γιαούρτι
  2. 500 γραμμάρια ζάχαρη
  3. 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  4. 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  5. 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ ή ακόμη καλύτερα αμαρέτο
  6. 250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα να τα καταλαβαίνουμε
  7. ΣΙΡΟΠΙ
  8. 600 γραμμάρια ζάχαρη
  9. 2 ποτήρια του νερού νερό
  10. 1 ξύλο κανέλλας
  11. 2 καρφιά γαρύφαλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το 4 λεπτά, και το αφήνουμε να κρυώσει βγάζοτας τα γαρύφαλλα και την κανέλλα.

  2. 2

    Αμέσως μετά,ανακατεψτε το κονιάκ με την σόδα.

  3. 3

    Βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα σε μια λεκάνη.

  4. 4

    Τα βάζετε σε ένα αβουτύρωτο ταψί Νο 28.

  5. 5

    Το ψήνετε στους 180 βαθμούς γύρω στα 50'.

  6. 6

    Οπως είναι ζεστό,ρίχνετε το κρύο σιρόπι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

cookos
cookos @cook_8465720
Εγω και η παρεα μου το βρηκαμε υπεροχο και τα 5 πιρουνακια δικα σου γιατι τα υλικα ηταν ελαχιστα, ο κοπος και ο χρονος της προετοιμασιας μηδαμινος και μπορεις να το συνοδεψεις με τα παντα!!

Από

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
στις