κύρια φωτογραφία συνταγής Αμυγδαλόπαστα 2
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Μια άλλη συνταγή, με μικρές διαφορές. Κάντε τις δοκιμές σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από κάποιο παλιό περιοδικό (που έχω κρατήσει μόνο αυτή τη σελίδα όμως και έτσι δεν ξέρω παραπάνω λεπτομέρειες)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 175 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
  2. 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  3. 1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε το ασπράδι με ένα πιρουνι.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύτε τα αμύγδαλα με 175γρ. ζάχαρη και το χυμό. Προσθέτετε το ασπράδι και ανακατεύετε λίγο με το πιρούνι.

  3. 3

    Κατόπιν ζυμώνετε με τα χέρια πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγη από την υπόλοιπη ζάχαρη. Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη και να αποκτήσετε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη.

  4. 4

    Μπορείτε να φυλάξετε για καιρό τη ζύμη αυτή, τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη και κλεισμένη σε αεροστεγές μπολ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Liza
Liza @cook_220964
αυτη τη συνταγη την εκανα και εγω ειναι πολυ ωραια!!!αλλα εκει που λες οτι τη φυλαμε σε μεβρανη κι σε βαζακι,κατι δεν μου πηγε καλα εμενα.οταν το φυλαξα κι εγω ετσι,μετα απο 1 βδομαδα ανοιξαν το βαζακι τα παιδια μου και μυριζε σα χαλασμενο αυγο.εσενα ποσο σου κραταει;

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα