Αμυγδαλόπαστα 2
Μια άλλη συνταγή, με μικρές διαφορές. Κάντε τις δοκιμές σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή από κάποιο παλιό περιοδικό (που έχω κρατήσει μόνο αυτή τη σελίδα όμως και έτσι δεν ξέρω παραπάνω λεπτομέρειες)
Υλικά
-
175 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
-
200 γρ ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
-
1 ασπράδι αυγού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε το ασπράδι με ένα πιρουνι.
-
2
Σε ένα μπολ ανακατεύτε τα αμύγδαλα με 175γρ. ζάχαρη και το χυμό. Προσθέτετε το ασπράδι και ανακατεύετε λίγο με το πιρούνι.
-
3
Κατόπιν ζυμώνετε με τα χέρια πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγη από την υπόλοιπη ζάχαρη. Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη και να αποκτήσετε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη.
-
4
Μπορείτε να φυλάξετε για καιρό τη ζύμη αυτή, τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη και κλεισμένη σε αεροστεγές μπολ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)