Αμυγδαλωτά γεμιστά με κρέμα
Aμυγδαλωτά που έφαγα πρώτη φορά στην Σουηδία, σαν εργολάβοι με κρέμα, σλουρπ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα αμυγδαλωτά αυτά είναι τραγανά εξωτερικά και μαστιχωτά στο εσωτερικό τους και η κρέμα είναι απίθανη. Όσον αφορά το τριμμένο αμύγδαλο, βρήκα έτοιμο σε μορφή πούδρας σε συσκευασία των 125 γρμ. στο σούπερ μάρκετ. Επίσης, αντί για βανίλια-ζάχαρη αν δεν βρίσκετε (υπάρχει στα SM) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλή βανίλια σε σκόνη (2 κουτάκια).Είναι πολύ σημαντικό να κρυώσουν καλά πριν τα αλλείψουμε με κρέμα γιατί αλλιώς θα λιώσει.Είναι πανεύκολη συνταγή (την πέτυχα με την πρώτη) και μου την έδωσε η Eva Britt , η πεθερά μου από την Σουηδία.
Υλικά
-
4 ασπράδια
-
265 γρμ. ζάχαρη άχνη
-
200 γρμ. αμύγδαλο τριμμένο
-
100 γρμ. μαργαρίνη
-
2 φακελάκια βανίλια ζάχαρη με λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να φτιάξουμε τα αμυγδαλωτά, ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για προθέρμανση.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
3
Ανακατεύουμε τα 211 γρ ζάχαρη με το τριμμένο αμύγδαλο. Στο μίγμα ζάχαρης προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας προσεχτικά με μία πλαστική σπάτουλα ώστε να μην χάσει η μαρέγκα τον αέρα της (να παραμείνει αφράτη).
-
4
Στρώνουμε ειδικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
-
5
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από την ζύμη και το βάζουμε στο ταψί μας σε μικρά στρογγυλά κομματάκια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
-
6
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γύρω στα 20 με 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μας.
-
7
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
-
8
Για τη γέμιση, χτυπάμε 100 γρμ μαργαρίνη με 2 φακελάκια βανίλια ζάχαρη και 54 γρ άχνη. Προσθέτουμε ένα κρόκο αυγού. Έχουμε μία αφράτη κρέμα βουτύρου.
-
9
Παίρνουμε ένα αμυγδαλωτό, αλείφουμε επάνω μία καλή στρώση από κρέμα βουτύρου και το καπακώνουμε με ένα άλλο αμυγδαλωτό.Τα βάζουμε αμέσως στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (14)