dancecook
dancecook @dancecook

Κάθε Χριστούγεννα η μητέρα μου έφτιαχνε ένα σωρό γλυκά ... Εν ολίγης μύριζε όλο το σπίτι υπέροχες μυρωδιές! Μια από αυτές ήτανε αυτά τα κουλουράκια!! Παρόλο που έχει ταυτιστεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων (για την οικογενεία μου) μπορούν να φτιαχτούνε όλο το χρόνο!! Ταιριάζουνε Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΑ με το γάλα και τον καφέ , καθώς και με το τσαγάκι ή οτιδήποτε άλλο.. έγω τα τρώω και σκέτα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

910 Minutes
3 λαμαρίνες κουλουράκια
  1. 3/4 φλ. ζάχαρη
  2. 1 1/2 φλ. λάδι
  3. 1/4 φλ. κονιάκ
  4. 1/4 φλ. χυμό πορτοκάλι
  5. 3/4 φλ. αμύγδαλα (αλεσμένα σε μικρά κομμάτια στο μούλτι)
  6. 1/2 κ.γλ. σόδα
  7. 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  8. 1/2 κ.γλ. κανέλα
  9. λίγο γαρύφαλλο για άρωμα
  10. αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάω τη ζάχαρη με το λάδι.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη κανέλα και το γαρύφαλλο.

  3. 3

    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το ρίχνουμε στο μείγμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

  5. 5

    Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν.

  6. 6

    Ρίχνουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και μετά σιγά-σιγά το αλεύρι.

  7. 7

    Πλάθουμε κουλουράκια ή κόβουμε τη ζύμη με κουπ-πατ και τα τοποθετούμε με λαδόκολλα στο ταψάκι μας.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

tahitian
tahitian @artist_ea
Τρεις στις τρεις dancecook.Πολυ νοστιμα και τα αμυγδαλωτα σου.Πριν τα ψησω μου φανηκε πως χρειαζεται εππλεον ζαχαρη αλλά τελικα ηταν ενταξει.Μονο που η ζυμη ηταν καπως λαστιχωτη και δεν κοβοταν πολυ ευκολα με το κουπ-πατ

Από

dancecook
dancecook @dancecook
στις
~ Trust me I'm a chef! ~
Δες περισσότερα