Αμυγδαλωτά κουλουράκια για όλες τις εποχές
Κάθε Χριστούγεννα η μητέρα μου έφτιαχνε ένα σωρό γλυκά ... Εν ολίγης μύριζε όλο το σπίτι υπέροχες μυρωδιές! Μια από αυτές ήτανε αυτά τα κουλουράκια!! Παρόλο που έχει ταυτιστεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων (για την οικογενεία μου) μπορούν να φτιαχτούνε όλο το χρόνο!! Ταιριάζουνε Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΑ με το γάλα και τον καφέ , καθώς και με το τσαγάκι ή οτιδήποτε άλλο.. έγω τα τρώω και σκέτα!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω τη ζάχαρη με το λάδι.
-
2
Προσθέτουμε τη κανέλα και το γαρύφαλλο.
-
3
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το ρίχνουμε στο μείγμα.
-
4
Προσθέτουμε το κονιάκ.
-
5
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
-
6
Ρίχνουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και μετά σιγά-σιγά το αλεύρι.
-
7
Πλάθουμε κουλουράκια ή κόβουμε τη ζύμη με κουπ-πατ και τα τοποθετούμε με λαδόκολλα στο ταψάκι μας.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Σχόλια (5)