κύρια φωτογραφία συνταγής Αμυγδαλωτά Λέρου
ASTERI
ASTERI @cook_8449496
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το ζαχαροπλαστείο το παραδοσιακό στην Αθήνα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 1/2 κιλό
  1. Για το σιρόπι
  2. 500 γρ. ζάχαρη
  3. 500 ml νερό
  4. Για τη ζύμη
  5. 1 κιλό αμύγδαλο, αλεσμένο στο multi
  6. 500 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, αλεσμένη στο multi
  7. 1 φλ. του ελληνικού καφέ πικρό αμύγδαλο, αλεσμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά για να γίνει πηχτό σιρόπι.

  2. 2

    Καθώς βράζει το σιρόπι φτιάχνουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα υλικά (το αμύγδαλο, το ψωμί και το πικρό αμύγδαλο) σε μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ενιαία μάζα και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Τα εχω δοκιμασει αυτα τα ατιμα και ακου μια παραλαγη ,τα κανουν σαν λυχναρακια και βαζουν βατομουρο μαρμελαδα ,η κολαση και ο Παραδεισος μαζι.......

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα