Αμυγδαλωτά Λέρου
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το ζαχαροπλαστείο το παραδοσιακό στην Αθήνα.
Υλικά
-
Για το σιρόπι
-
500 γρ. ζάχαρη
-
500 ml νερό
-
Για τη ζύμη
-
1 κιλό αμύγδαλο, αλεσμένο στο multi
-
500 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, αλεσμένη στο multi
-
1 φλ. του ελληνικού καφέ πικρό αμύγδαλο, αλεσμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά για να γίνει πηχτό σιρόπι.
-
2
Καθώς βράζει το σιρόπι φτιάχνουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα υλικά (το αμύγδαλο, το ψωμί και το πικρό αμύγδαλο) σε μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ενιαία μάζα και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)