κύρια φωτογραφία συνταγής Αμυγδαλωτά
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
  2. 250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
  3. 130 ml μέλι
  4. 130 ml νερό χλιαρό
  5. 1/2 κ. γλ. κανέλα
  6. 1/2 κ. γλ. γαρύφαλο
  7. 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  8. άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αραιώνουμε το μέλι στο νερό

  2. 2

    Σε μπωλ ζυμώνουμε όλα τα υλικά, όχι όμως πολύ

  3. 3

    Πλάθουμε αμυγδαλωτά σε μπαλίτσες ή μισοφέγγαρα

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών 5' ίσα να ροδίσουν

  5. 5

    Πασπαλίζουμε με άχνη μόλις κρυώσουν ελαφρά

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

common
common @cook_8455107
Ομολογώ πως ως αμυγδαλωτά δεν μου άρεσαν.\nΔεν μοιάζουν με αυτά του ζαχαροπλαστείου, ούτε στη γεύση ούτε στην υφή (τουλάχιστον στο αποτέλεσμα που είχα εγώ, και ακολουθώντας πιστά τη συνταγή).\nΌμως ως μπισκότα είναι πολύ ωραία! Τα παρουσίασα σαν μπισκότα, και όλοι τα τίμησαν, μικροί και μεγάλοι, και θέλουν να τους τα ξαναφτιάξω.\nΘέλει λίγο προσοχή στο ψήσιμο, γιατί όσο είναι στο φούρνο δεν σφίγγουν, αλλά μόλις κρυώσουν σκληραίνουν. Άρα προσοχή να μην παραψηθούν.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις