κύρια φωτογραφία συνταγής Αμυγδαλοζούμι
ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΑ
ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΑ @cook_8455827

Ρόφημα γευστικότατο με βάση το αμύγδαλο. Η συνταγή ειναι παραδοσιακή. Δεν υπάρχει γάμος ή αρραβώνας χωρίς αμυγδαλοζούμι. Επίσης το φτιάχνουμε σε ημέρες νηστείας οπως την Μεγάλη Παρασκευή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε ζεστό αλλά και κρύο. Εάν είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο νεράκι. Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλο αμυγδαλόψυχα τριμμένη πολύ καλά
  2. 2 λίτρα νερό
  3. 2 μασουρια κανέλα
  4. 1 φλυτζάνι του καφέ ροδόνερο
  5. 2 κούπες ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε όση εσείς θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το νερό με την κανέλα για δέκα λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα αφου έχουμε αφαιρέσει την κανέλα και αφήνουμε να βράσει για άλλα εφτά λεπτά. 

  2. 2

    Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα μέσα στην οποία τοποθετούμε ενα σουρωτήρι. Μέσα στο σουρωτήρι βάζουμε ενα τουλπάνι και ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα 3 με 4 κουταλιές απο το υλικό. Κλείνουμε το τουλπάνι και με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας αρχίζουμε να πιέζουμε καλά ωστε να βγεί ολο το ζουμί. Οταν πλέον δεν βγάζει άλλο, ανοίγουμε το τουλπάνι συμπληρώνουμε απο το υλικό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το τέλος.

  3. 3

    'Επειτα πετάμε την αμυγδαλόψυχα και ρίχνουμε την ζάχαρη. Το βάζουμε να πάρει μερικές βράσεις για να δέσει. Ανακατεύουμε συνεχώς.

  4. 4

    Μόλις φουσκώσει τραβάμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το ροδόνερο. Το αμυγδαλοζούμι είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

carmelia
carmelia @cook_8467673
Παρα πολυ ωραιο μακαρι να μπορουσα να το γευτω!Δεν το εχω κανει αλλα βαζω πηρουνακια γιατι με εντυπωσιαζουν οι παραδοσιακες συνταγες και θελω να τις τιμω!

Από

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΑ
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα