Αμπάσαντορ
Το αμπάσαντορ είναι μία τούρτα αρκετά διαφορετική και πιο εύκολη από τις υπόλοιπες ως προς τον τρόπο που φτιάχνεται. Παράλληλα είναι και πολύ νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή είναι αρκετά πλούσια σε γεύσεις, αν θέλουμε να τη γαρνίρουμε, πασπαλιζουμε από πάνω μόνο λίγη ζάχαρη άχνη και τίποτ' άλλο.Αν φοβάστε να φτιάξετε αυτό το παντεσπάνι, δοκιμάστε μια άλλη συνταγή6 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα αλεύρι, 1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ. Η διαδικασία είναι η ίδια που περιγράφω πιο πάνω, απλά ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ πριν το ενσωματώσουμε στο μίγμα των αβγών. Ψήνουμε σε ταψί νο32 σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις 30- 35'. Είναι καλό να στρώσουμε το ταψί με λαδόκολλα.
Υλικά
-
6 αυγά
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα αλεύρι
-
1/2 κούπα νερό
-
500 γρ. γάλα φρέσκο
-
4 κουτάλια ζάχαρη
-
4 κουτάλια αλεύρι
-
125 γρ. μαργαρίνη
-
1 σοκολάτα κουβερτούρα
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
χυμό από 1 πορτοκάλι
-
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το νερό καλά, και προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Ψήνουμε σε ταψί 32 ν. ώσπου να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.
-
2
Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το θρυμματίζουμε με τα χέρια μέσα στο ταψί.
-
3
Σε χαμηλή φωτιά ενώνουμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας ώσπου να πήξει.
-
4
Μόλις γίνει η κρέμα, τη ρίχνουμε πάνω στο θρυμματισμένο παντεσπάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
5
Απλώνουμε στο ταψί.
-
6
Όταν κρυώσει, μπορούμε να κόψουμε κομμάτια. Βέβαια, τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια (51)