rozitaki!
rozitaki! @lousaki07

Λαχταριστή και ελαφριά τυροπιτούλα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω πάντα την κόβω πρίν την βάλω στον φούρνο για να μην θριματίζονται τα φύλλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μέτριο ταψί
  1. 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  2. 3/4 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
  3. 1/2 κιλό λευκό τυρί
  4. 1/2 κιλό ανθότυρο
  5. 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  6. αλάτι και πιπέρι
  7. λίγο ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω το γάλα μαζί με το σιμιγδάλι να βράσουν, να δέσουν και να γίνουν κρέμα. Μόλις γίνει, αποσύρω την κατσαρόλα απο την φωτιά και σε 5 λεπτά ρίχνω τα υπολοιπα υλικά ανακατεύοντας.

  2. 2

    Λαδώνω 1 ταψί και στρώνω τα μισά φύλλα τα οποίο έχω λαδώσει ελαφρώς, μετά βάζω την γέμιση και ακολουθώ την ίδια διαδικασία με τα φύλλα όπως προηγουμένως..

  3. 3

    Μόλις τα τελειώσω, ψήνω την τυρόπιτα μου στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα..

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Elixir
Elixir @cook_8498203
Την κάνει ετσι η γιαγιά μου! Και ὲτσι την κάνω και εγώ. Είναι πολύ ελαφριά όντως! Προσθέτω φὲτα όμως (ὸχι ανθότυρο, αλλα θα το δοκιμάσω).

Από

rozitaki!
rozitaki! @lousaki07
στις