Ανανογλυκάκι

55 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
MaryBelly
MaryBelly @MaryBelly
Πειραιάς

Ένα ελαφρύ μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ανανά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το blog "Tantekiki".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1 πακέτο πτι μπερ
  2. 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
  3. 300 ml. γάλα
  4. 1 φάκελο ζελέ ανανά
  5. 200 γρ. γιαούρτι
  6. 1 κονσέρβα ανανά σε σιρόπι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το ζελέ με 1 ποτήρι ζεστό νερό και 1/2 ποτήρι σιρόπι απ'την κονσέρβα.Ανακατεύω καλά να διαλυθεί και αφήνω να κρυώσει.

  2. 2

    Ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο γάλα και ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα 2/3 του ζελέ και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Ψιλοκόβω μέσα 2-3 φέτες ανανά και ανακατεύω.Βάζω ψυγείο να κρυώσει λίγο.

  5. 5

    Στρώνω μπισκότα σε ταψάκι και ραντίζω λίγο σιρόπι απ'την κονσέρβα.

  6. 6

    Απλώνω μισή κρέμα και θρυμματίζω από πάνω μερικά μπισκότα.

  7. 7

    Απλώνω υπόλοιπη κρέμα και τοποθετώ ανανά. Στις τρύπες τους μπορώ να βάλω κερασάκια/μπισκότο κλπ. Βάζω 30 λεπτά ψυγείο.

  8. 8

    Ρίχνω υπόλοιπο ζελέ πάνω και βάζω ψυγείο για 12 ώρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

MaryBelly
MaryBelly @MaryBelly
στις
Πειραιάς