Ανανόπιτα
Όπως λέμε μηλόπιτα, αλλά...με ανανά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή της φίλης μου Αναστασίας)
Υλικά
-
125 γρ. μαργαρίνη
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κ.γ. κανέλλα σκόνη
-
2 κ.σ. νερό
-
1 κονσέρβα ανανά ροδέλες
-
1 χούφτα καρύδια χοντροαλεσμένα
-
4 αυγά
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
-
1 κ.γ. μπέικιν
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα ταψί βάζω τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό. Το βάζω σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει και ν'ανακατευτούν τα υλικά.
-
2
Το αφήνω να κρυώσει και μετά από πάνω βάζω τα κομμάτια του ανανά. Στα ενδιάμεσα κενά σκορπάω τα καρύδια.
-
3
Χωρίζω τ'αυγά και χτυπάω ελαφρά τ'ασπράδια σε μαρέγκα (όχι σφιχτή).
-
4
Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη.
-
5
Κοσκινίζω το αλεύρι και μπέικιν.
-
6
Ρίχνω διαδοχικά 2 κουταλιές αλεύρι, 1 κουταλιά μαρέγκα στο μείγμα με τα κροκάδια. Ανακατεύω καλά, αλλά απαλά να μη ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
-
7
Ρίχνω το μείγμα πάνω απ'τις ροδέλες ανανά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30΄. Τσεκάρω με οδοντογλυφίδα ότι έχει ψηθεί.
-
8
Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)