karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Όπως λέμε μηλόπιτα, αλλά...με ανανά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή της φίλης μου Αναστασίας)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 125 γρ. μαργαρίνη
  2. 1 κούπα ζάχαρη
  3. 1 κ.γ. κανέλλα σκόνη
  4. 2 κ.σ. νερό
  5. 1 κονσέρβα ανανά ροδέλες
  6. 1 χούφτα καρύδια χοντροαλεσμένα
  7. 1 κούπα ζάχαρη
  8. 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
  9. 1 κ.γ. μπέικιν
  10. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ'ένα ταψί βάζω τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό. Το βάζω σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει και ν'ανακατευτούν τα υλικά.

  2. 2

    Το αφήνω να κρυώσει και μετά από πάνω βάζω τα κομμάτια του ανανά. Στα ενδιάμεσα κενά σκορπάω τα καρύδια.

  3. 3

    Χωρίζω τ'αυγά και χτυπάω ελαφρά τ'ασπράδια σε μαρέγκα (όχι σφιχτή).

  4. 4

    Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη.

  5. 5

    Κοσκινίζω το αλεύρι και μπέικιν.

  6. 6

    Ρίχνω διαδοχικά 2 κουταλιές αλεύρι, 1 κουταλιά μαρέγκα στο μείγμα με τα κροκάδια. Ανακατεύω καλά, αλλά απαλά να μη ξεφουσκώσει η μαρέγκα.

  7. 7

    Ρίχνω το μείγμα πάνω απ'τις ροδέλες ανανά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30΄. Τσεκάρω με οδοντογλυφίδα ότι έχει ψηθεί.

  8. 8

    Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
karavour, να ρωτήσω κάτι? Το έχεις δοκιμάσει καθόλου με ροδέλες φρέσκου ανανά? Θα έχει λες καμία διαφορά στη γεύση ή θα δυσκολευτεί να ψηθεί?

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα