Ανάποδη μηλόπιτα
Η πιο εύκολη μηλόπιτα που έγινε ποτέ
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει απόλυτα με παγωτό καϊμάκι και βανίλια.Είναι το γλυκό των διακοπών γιατί δεν είναι απαραίτητο το μίξερ, αρκεί και το σύρμα για την παρασκευή του και ένα φουρνάκι για το ψήσιμό του.Επίσης το έχω δοκιμάσει κατά καιρούς με διάφορα τα φρούτα που κοντεύουν να μου χαλάσουν (ροδάκινα, αχλάδια, ανανά, βερίκοκα).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα ταψί περίπου 28 cm αδειάζουμε το λάδι με τη 1/2 κούπα ζάχαρης και την κανέλα. Ανακατεύουμε ώστε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
-
2
Από πάνω αραδιάζουμε κυκλικά τα μήλα.
-
3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC.
-
4
Ταυτόχρονα στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά να ασπρίσουν, μαζί με τη ζάχαρη.
-
5
Προσθέτουμε το αλεύρι με τη βανίλια και συνεχίζουμε για 1' το χτύπημα.
-
6
Ψήνουμε για 40'.
-
7
Περιμένουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε.
Σχόλια (8)