Ανάποδη πίτσα για τεμπέλες
Πρόκειται για μια εύκολη εκδοχή πίτας - πίτσας για τεμπέλες. Τη συνταγή την είδα στην εκπομπή Σεφ στον αέρα και την έχω κάνει σε παραλλαγή. Η αυθεντική συνταγή έχει περισσότερα υλικά και σε διαφορετικές αναλογίες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε ότι αφορά στο ψήσιμο χρησιμοποιούμε τη θερμοκρασία που ψήνουμε τα κέικ. Αν ροδίσει πριν από τα 25 λεπτά τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα.Μη φοβηθείτε την κολλώδη ζύμη. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τη όλη πάνω από τη γέμιση κουταλιά - κουταλιά. Μην ανησυχείτε αν υπάρχουν κενά στη ζύμη, γιατί ενώνονται κατά το ψήσιμο. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
2 αυγά μεγάλα
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
-
ρίγανη (προαιρετικά)
-
Για τη "γέμιση"
-
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
-
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-
15 ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φετούλες (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λιγότερες ή περισσότερες)
-
1/2 κούπα φέτα τριμμένη
-
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες (προαιρετικά)
-
ρίγανη, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα ταψί (διάμετρος 26-28 εκατοστά) τοποθετούμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν.
-
2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά - σιγά τα αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Γίνεται ένας χυλός κολλώδης.
-
4
Αδειάζουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουταλιού (κουταλιά - κουταλιά) πάνω στη γέμιση.
-
5
Ψήνουμε στους 200ο C μέχρι να ροδίσει (για 25-30 λεπτά περίπου).
-
6
Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)